• 2103216550

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Πρόγραμμα Εξ' αποστάσεως Ψυχοεκπαίδευσης

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΥΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΤΟΜΩΝ

( Ε.Ε.Π.Α.Α.)

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΩΣ ΕΙΔΙΚΩΣ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ

AUTISMEUROPE

ΟΔΟΣ: ΑΘΗΝΑΣ 2 , 2ος Οροφος 105 51 ΑΘΗΝΑ, Τηλ. / Fax: 210 32 16 550, 32 16 549

E-mail: , Website: www.autismgreece.gr

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Το Υπουργείο Υγείας ενστερνιζόμενο το πρόβλημα που πιθανόν να δημιουργείται από το παρατεταμένο Lockdown, δίνει την ευκαιρία σε φορείς που λειτουργούν Δομές και Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης και ιδιαίτερα Κέντρα Ημέρας για Άτομα με Αναπηρία και Ψυχικά Νοσήματα, να αναπτυχθούν εξ’ αποστάσεως προγράμματα.

Με ευαισθησία, καινοτομία και παρακολουθώντας τις ανάγκες που αναπτύσσονται σε φορείς και γονείς, προτείνει και οικονομικά διευκολύνει την δημιουργία εξ’ αποστάσεως ψυχοεκπαίδευσης των ωφελούμενων, την στήριξη της οικογένειας και την κατ’ οίκον βοήθεια των φροντιστών όπου και όταν υιοθετείται από τις οικογένειες.

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων λειτουργεί την Δομή Κέντρο Ημέρας «ΣΕΙΡΙΟΣ» στον Γέρακα Αττικής, παρέχοντας εκπαίδευση σε ενήλικα άτομα με Αυτισμό. Με το πρόγραμμα αυτό που προτείνει, οργανώνει και αναπτύσσει το Υπουργείο Υγείας, η ΕΕΠΑΑ συμμετέχει ενεργά σ’ αυτό το πρόγραμμα δίδοντας την ευκαιρία να μην διακοπεί η ψυχοεκπαίδευση και ρουτίνα των ωφελουμένων, να στηρίξει την οικογένεια προσφέροντας ψυχολογική υποστήριξη, να ενημερώσει δοθείσης της ευκαιρίας, ευρύτερα την κοινωνία, να ευαισθητοποιήσει όλες τις κοινωνικές ομάδες.

Η ΕΕΠΑΑ προτίθεται να πραγματοποιήσει και ολοκληρώσει το πρόγραμμα, με την ενίσχυση του προσωπικού του Κέντρου Ημέρας «ΣΕΙΡΙΟΣ» την προμήθεια ειδικού εκπαιδευτικού υλικού, τον καθορισμό του μηνός Μαρτίου ως μήνα για τον Αυτισμό και την αναπηρία γενικότερα, με δράσεις ενημέρωσης και αμφίδρομη ενημέρωση των γονέων & ειδικών, την καταγραφή των αναφυόντων προβλημάτων και την δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων, με ανοικτή εκδήλωση και έκδοση χρηστικού οδηγού.

Το Υπουργείο Υγείας και οι Φορείς (ΕΕΠΑΑ), από κοινού δημιουργούν, οργανώνουν, αναπτύσσουν και πραγματοποιούν προγράμματα που προάγουν την ειδική εκπαίδευση, την ψυχοεκπαίδευση, την στήριξη οικογένειας και ειδικών.

Μένουμε Ασφαλείς – Συνεχίζουμε την Εκπαίδευση – Στηρίζουμε την Αναπηρία

Αθήνα, 27/01/2021


Εκτύπωση