• 2103216550

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΥΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΤΟΜΩΝ

( Ε.Ε.Π.Α.Α.)

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΩΣ ΕΙΔΙΚΩΣ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ

AUTISMEUROPE

ΟΔΟΣ: ΑΘΗΝΑΣ 2 , 2ος Οροφος 105 51 ΑΘΗΝΑ, Τηλ. / Fax: 210 32 16 550, 32 16 549

E-mail: , Website: www.autismgreece.gr

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων (Ε.Ε.Π.Α.Α.) σχετικά με την οικογένεια στα Πηγάδια Αβδήρων Ξάνθης, στους κόλπους της οποίας ανήκει έφηβος με Αυτισμό, που απειλήθηκε με έξωση, μετά από πίεση μέρους της τοπικής κοινωνίας, καταδικάζει απερίφραστα το όποιον ρατσισμό, διάκριση και αποκλεισμό ταυτόχρονα, απ’ όπου και να προέρχεται.

Είναι γεγονός και ηλίου φαεινότερο, ότι οικογένειες με παιδιά με αναπηρία, οποιασδήποτε μορφής, κατά την διάρκεια της καραντίνας, όπου ειδικά σχολεία, κέντρα ημέρας και δημιουργικής απασχόλησης ήταν κλειστά, σε συνδυασμό με την ανεπαρκή στήριξη και ύπαρξη εξειδικευμένων για τον Αυτισμό Δομών, οδήγησαν πολλές οικογένειες σε εγκλωβισμό και απόγνωση.

Η ΕΕΠΑΑ, σύμφωνα με την Καταστατική της υποχρέωση, αδιάλειπτα και συνεχόμενα φροντίζει για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας αναφορικά με τον Αυτισμό και την Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή. Η Πολιτεία με την σειρά της πρέπει να εργάζεται στην συνέχιση του έργου της ΕΕΠΑΑ, παρέχοντας ενημέρωση και ασφάλεια αγκαλιάζοντας κυριολεκτικά κάθε Αυτιστικό Άτομο και την οικογένεια του, σε κάθε γωνιά της Ελληνικής επικράτειας.

Η ΕΕΠΑΑ, άμεσα ενημέρωσε το δευτεροβάθμιο όργανο της ΠΟΣΓΚΑμεΑ, ώστε να θωρακίσει περαιτέρω την υπάρχουσα νομοθεσία (Ποινική Δίωξη για bullying, Ν.4074/12, Ν.4448/17) και να ενισχύσει την ένταξη της χώρας μας στον χάρτη των αναπτυγμένων και πολιτισμένων χωρών της Ευρώπης.

Αθήνα, 08-06-20


Εκτύπωση