• 2103216550

ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΥΤΙΣΜΟΣ & ΤΕΧΝΕΣ Σάββατο 1 Απριλίου στο Ίδρυμα Λασκαρίδη

 

Η Αντιδημαρχία Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Πειραία σε συνεργασία με το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο ΕΧΩ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ και την Ελληνική Εταιρία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων σας προσκαλούν το Σάββατο 1 Απριλίου στις 10:00 στην Ημερίδα Αυτισμός & Τέχνες που θα διεξαχθεί στην Ιστορική Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Λασκαρίδη.

 

.ΑΦΙΣΑ ΤΕΛΙΚΟ 1

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ_ΤΕΛΙΚΟ.png

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ_ΗΜΕΡΙΔΑΣ_ΤΕΛΙΚΟ.pdf

13ο Διεθνές Συνέδριο της Autism Europe

13ο Διεθνές Συνέδριο της Autism Europe

Στις 7 με 9 Οκτωβρίου 2022 θα πραγματοποιηθεί φέτος το 13ο Διεθνές Συνέδριο της Autism Europe, με ψηφιακή μορφή, με υψηλής ποιότητας πρόσβαση στις παρουσιάσεις και τις ενότητες του Συνεδρίου, στα workshops αλλά και στα πάνελ συζήτησης.

Με την συμμετοχή εξειδικευμένων επιστημόνων, επαγγελματιών από όλο τον κόσμο, το Συνέδριο θα προάγει θετικές οπτικές για τα άτομα με Αυτισμό και τις οικογένειες τους. 
Early Bird Registration : έως την 1η Μαίου 2022
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Συνέδριο και τις εγγραφές εδώ
ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΝΗΣΩΝ- ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑμεΑ 22/2

ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΝΗΣΩΝ- ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΕΠΑΑ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑμεΑ 22/2

7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αυτισμού - «Από τη διαφορετικότητα ως τη διαταραχή»

https://panellinioautismou.gr

Αίτηση Εγγραφής  

Υποβολής Εργασίας

ΕΕΠΑΑ Θεσσαλονικής

Τα γραφεία του συλλόγου μας θα παραμείνουν κλειστά από τις 22 Ιoυλίου έως και 5 Σεπτεμβρίου.
Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αυτισμού μπορείτε να στείλετε email στο ή στο  .
Σας ευχόμαστε καλό καλοκαίρι.

Εκπαίδευση στην ADOS-G

Το παράρτημα Θεσσαλονίκης της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων προτίθεται να διοργανώσει σεμινάριο εκπαίδευσης στην ADOS-G στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.
Για πληροφορίες σχετικά με το σενάριο και για δήλωση συμμετοχής επικοινωνήστε με τη γραμματεία του  παραρτήματος στο τηλ. 2310 241 287 ή στο e-mail: 

Άρθρο της Autism-Europe επ΄ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία.

3 Δεκεμβρίου 2010 : Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

 

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Εθνικής Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, δημοσιεύουμε το άρθρο της Autism-Europe, που εκδόθηκε στις αρχές Οκτωβρίου για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες για τον Αυτισμό και το Διεθνές Συνέδριο της ΑΕ στην Κατάνια.

 Με αυτό το άρθρο η Autism-Europe επιθυμεί να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία για το γεγονός ότι σήμερα τα άτομα με Αυτισμό και οι οικογένειές τους πολύ συχνά δεν έχουν την υποστήριξη που χρειάζονται για να ζήσουν μια αξιοπρεπή ζωή. Καθώς ο πληθυσμός γερνάει, τα άτομα με Αυτισμό και οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα πολύπλοκες δυσκολίες και μια έλλειψη προσαρμοσμένων υπηρεσιών. Απαιτείται επομένως δράση για να διασφαλιστεί ότι τα άτομα με Διαταραχές του Φάσματος του Αυτισμού επωφελούνται από τις ίδιες ευκαιρίες όπως οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πολίτες.

Διαβάστε τα νεώτερα ευρήματα για τον αυτισμό

ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΧ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ AUTISM-EUROPE

 

Σοφία Μπονάνου, Μέλος του Δ.Σ. της Ε.Ε.Π.Α.Α. και της Autism-Europe

 

Το ΙΧ Διεθνές Συνέδριο της Autism-Europe με θέμα «΄Ενα Μέλλον για τον Αυτισμό», που έλαβε χώρα στις 8-10 Οκτωβρίου 2010 στην Κατάνια της Σικελίας, αποτέλεσε μια μοναδική ευκαιρία για να ενημερωθεί και να μοιραστεί κανείς γνώσεις σε μια ποικιλία θεμάτων που αφορούν τον Αυτισμό: από τα τελευταία γενετικά και νευροβιολογικά ευρήματα έως την κοινωνική και γνωστική ανάπτυξη, και από τη διάγνωση και ταξινόμηση έως την παρέμβαση και εθνικές πολιτικές.

Το Συνέδριο παρακολούθησαν περισσότεροι από 1200 σύνεδροι από όλο τον κόσμο, ερευνητές, επαγγελματίες, γονείς και άτομα με Διαταραχές του Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ), που είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους πιο γνωστούς επιστήμονες στο χώρο του Αυτισμού για τα προβλήματά τους και τις ελπίδες τους για σημαντική πρόοδο όσον αφορά τη γνώση, τις παροχές και την κατάλληλη υποστήριξη των ατόμων με ΔΑΦ.