• 2103216550

LIGHT IT UP BLUE στην Θεσσαλονίκη!

Η ΕΕΠΑΑ Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον δήμο Θεσσαλονίκης, με την εφορία Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης και με το ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό, λαμβάνουν μέρος στην πρωτοβουλία Light it Up Blue, όπως η Autism Europe εφαρμόζει φωτίζoντας μνημεία κάθε πόλης με μπλε χρώμα.

Φέτος φωτίζουμε το σύμβολο ορόσημο της πόλης μας τον Λευκό Πύργο και τις Ομπρέλες (γλυπτό Ζογγολόπουλου) που βρίσκονται στην παραλία Θεσσαλονίκης δίνοντας ελπίδα, δύναμη στα άτομα με αυτισμό και τις οικογένειες τους, δηλώνοντας την παρουσία μας και την ανάγκη για συμπερίληψη τους στην κοινωνία.

 

eepaa thesnikis.jpg sel 1

«Υπόμνηση στους Φορείς-μέλη της Ομοσπονδίας αναφορικά με την ανάδειξη αντιπροσώπων για το 20ο Εκλογο-απολογιστικό Συνέδριο της ΠΟΣΓΚΑμεΑ που θα υλοποιηθεί τον Μάρτιο του 2023».

 

 

Η ΠΟΣΓΚΑμεΑ υπενθυμίζει στους ενδιαφερόμενους Φορείς/Μέλη για την εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής τους ώς σύνεδροι, στο 20ο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας που θα πραγματοποιηθεί στο 1ο δίμηνο του έτους 2023.

Οι ενδιαφερόμενοι να κάνουν σχετική αίτηση και να την αποστείλουν στην ΕΕΠΑΑ έως τις 31/07/2022.

 

aitisi.doc

ΕΠΙΣΤΟΛΗ_ΠΡΟΣ_ΦΟΡΕΙΣ-ΜΕΛΗ_ΓΙΑ_20ο_ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ_ΣΥΝΕΔΡΙΟ_ΠΟΣΓΚΑμεΑ_2023_.pdf

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ: «Ένας κόσμος να μας χωράει όλους…»

 

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό, τα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΣΕΙΡΙΟΣ» του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων (ΕΕΠΑΑ) - παράρτημα Θεσσαλονίκης, σας προσκαλούν να λάβετε μέρος σε έκθεση ζωγραφικής με θέμα:

«Ζωγραφίζοντας τον Αυτισμό»

Η συμμετοχή στη συγκεκριμένη εκδήλωση αποτελεί μια ευκαιρία να προσεγγίσουμε το θέμα του αυτισμού, να βγούμε για λίγο από τον εαυτό μας και να φανταστούμε τον κόσμο από μια άλλη ματιά.

Συμμετοχή: Δυνατότητα συμμετοχής έχουν όλοι οι πολίτες, ανεξαρτήτου ηλικίας και μπορούν να λάβουν μέρος είτε ατομικά είτε ομαδικά. Η συμμετοχή κατοχυρώνεται με τη συμπλήρωση της ειδικής φόρμας που θα βρείτε επισυναπτόμενη (για τους ανήλικους συμμετέχοντες η φόρμα συμπληρώνεται από γονέα, κηδεμόνα, καθηγητή ή άλλο ενήλικο άτομο).  Οι συμμετοχές αποστέλλονται ηλεκτρονικά στη γραμματεία της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων – παράρτημα Θεσσαλονίκης () και θα γίνονται δεκτές από την Παρασκευή 18/02 μέχρι και τη Δευτέρα 28/02.

Έργα: Για τα ζωγραφικά έργα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακουαρέλα (διαστάσεις έως 30 Χ 50) ή καμβάς (διαστάσεις έως 50 Χ 70) και τα αντίστοιχα κατάλληλα χρώματα. Οι δημιουργίες μπορούν να είναι ενυπόγραφες με οποιοδήποτε όνομα ή ψευδώνυμο. Για πληροφορίες σχετικά με τον αυτισμό, μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα της ΕΕΠΑΑ (www.autismgreece.gr), καθώς και να αναζητήσετε ταινίες ή και βίντεο στο διαδίκτυο.

Παράδοση έργων: Τα έργα μπορούν να παραδίδονται από τη Δευτέρα 28/02 μέχρι και την Παρασκευή 18/03 στη διεύθυνση Παλαιών Πατρών Γερμανού 24, Θεσσαλονίκη (ΣΕΙΡΙΟΣ Κεντρικός) ή στη διεύθυνση Σπύρου Μουστακλή 1, Τριανδρία (ΣΕΙΡΙΟΣ Ανατολικός), Δευτέρα-Παρασκευή, 09:00-15:00. (τηλ επικοινωνίας: 2310 260715, 2310860781).

Έκθεση: Το Σάββατο 2 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό, τα έργα θα εκτεθούν στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης (αίθουσα Μανώλης Αναγνωστάκης) στις 17:00-22:00. Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή στο ευρύ κοινό, όπου ο καθένας θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει τα έργα, αλλά και να μάθει περισσότερα για τον αυτισμό.

 

Μπορείτε να κατεβάσετε το Δελτίο Τύπου εδώ.

 

Μπορείτε να κατεβάσετε την Ατομική Φόρμα Συμμετοχής εδώ.

 

Μπορείτε να κατεβάσετε την Ομαδική Φόρμα Συμμετοχής εδώ.

 

Σειρά Διαδυκτιακών Συνατήσεων 2021-2022

Το συμπεριληπτικό σχολείο

 

Την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου και ώρα 11:00 π.μ. ξεκινάει ο κύκλος διαδυκτιακών συναντήσεων-επιμορφώσεων απο το παράρτημα Θεσσαλονίκης για το ακαδημαικό έτος 2021-2022. Όλες οι θεματικές ενότητες απευθύνονται σε γονείς ατόμων με ΔΑΦ, εκπαιδευτικούς ή/και φοιτητές γενικής και ειδικής αγωγής

 

Πρώτη θεματική ενότητα
Το Συμπεριληπτικό Σχολείο

Μικρό Βιογραφικό εισηγητή
Δρ Πολυχρόνιος Ευκαρπίδης
Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής Εκπαίδευσης 1ου ΠΕΚΕΣ Κεντρικής Μακεδονίας

Ο Πολυχρόνης Ευκαρπίδης έχει υπηρετήσει στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση ως εκπαιδευτικός γενικής αγωγής, ως εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής σε τμήματα ένταξης και ως διευθυντής ειδικού δημοτικού σχολείου. Τα τελευταία δύο χρόνια είναι Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής Εκπαίδευσης στο 1ο Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού της Κεντρικής Μακεδονίας. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην συμπεριληπτική εκπαίδευση, στην ποιότητα ζωής, στον αυτοπροσδιορισμό και στις σχέσεις που αναπτύσσουν οι μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή / και αναπηρίες -ιδιαίτερα εκείνοι με νοητική ανεπάρκεια-με τους συνομηλίκους τους.

Κόστος Συμματεοχής
Δωρεάν ( Υπάρχει όριο 100 συμμετοχών απο την πλατφόρμα ZOOM )

Σύνδεσμος Webinar
https://zoom.us/j/91554167290?pwd=Z2dEZi9BUmZZNVdReW42K1pwSTA3QT09

 

 

 

 

ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

Σας ενημερώνουμε ότι η προγραμματισμένη για την Κυριακή 6 Ιουνίου 2021 και ώρα 11:00 Ετήσια Γενική Συνέλευση,  αναβλήθηκε, λόγω μη ύπαρξης της απαιτούμενης απαρτίας (σύμφωνα με τις διατάξεις του καταστατικού), για την Κυριακή 13 Ιουνίου 2021, ώρα 11.00 , με τα ίδια θέματα ημερήσιας διάταξης.

Η παρουσία όλων μας κρίνεται απαραίτητη γιατί πρέπει να προκύψει νέα διοίκηση.

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος                                              Ο Γραμματέας

Ζαφειροπούλου Φωτεινή                            Χαριτάκης Αντώνης

"ΥΠΕΡΙΩΝ" - 2 Απριλίου - Δράση Πρωτοβουλίας LIGHT IT UP BLUE της

Απαντητική επιστολή για ΕΕΠΑΑ 96 30.03 page 0001

2 Απριλίου Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό Ανοικτή εκδήλωση Παράρτημα Θεσσαλονίκης

postersikies2apriliou

 

Διαδικτυακή Ημερίδα
Παρασκεύη 2 Απριλίου 2021, 10:30
Join zoom meeting https://zoom.us/j/97149972254

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

Χαιρετισμοί

  • Λευκοθέα Καρτασίδου.Ph.D., αναπληρώτρια καθηγήτρια Ειδικής Αγωγής Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
  • Παύλος Χουζανάς, γονέας ατόμου με ΔΑΦ, Μέλος και Τεχνικός Σύμβουλος ΕΕΠΑΑ Θεσσαλονίκης
  • Σίμος Δανιηλίδης, δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών

 

Ομιλίες

  • «Αναπτυξιακά στάδια των παιδιών και Διαταραχές του Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ)»
    Ειρήνη Παπαδημητρίου, Αναπτυξιακή Παιδίατρος
  • «Συνεδρίες Μουσικοθεραπείας σε παιδί με Αυτισμό»
    Νικολέτα Γκαμάγκαρη, μουσικολόγος-μουσικοθεραπεύτρια ΒΑ, ΜΑ

 

 

Τη συζήτηση συντονίζει η Παρή Γενίτσαρη, αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Νεάπολης-Συκεών

 

Προβολή ντοκιμαντέρ μικρού μήκους

My Superpower
Σκηνοθεσία: Anna Pakman, Liz Pritchard
Διάρκεια: 5’ 25’’
Γλώσσα/ Language: Αγγλικά/ English
Υπότιτλοι/ Subtitles: Ελληνικά/ Greek
Παραγωγός: Anna Pakman, Liz Pritchard
Χώρα: Η.Π.Α.
Περιγραφή: Γνωρίστε τη Λιζ Πρίτσαρντ. Όταν η Λιζ διαγνώστηκε με αυτισμό και ψυχικές διαταραχές, στράφηκε στη δημιουργία βιβλίων κόμικς και στη ζωγραφική, χρησιμοποιώντας τα σαν έναν τρόπο έκφρασης των συναισθημάτων της. Η τέχνη έγινε η υπερδύναμή της, στέλνοντάς την σε όλον τον κόσμο και δίνοντάς της την ευκαιρία να βοηθήσει άλλους στην κοινότητά της. Πρόκειται για μία παραγωγή 1λ0ο0ο00% της PWD. Εκτός από το ρόλο της στην οθόνη, η Λιζ ανέλαβε όλη την επιμέλεια και όλη η τέχνη που εμφανίζεται είναι δική της δουλειά. Επίσης συνεργάστηκε με την Άννα για τη σκηνοθεσία, την παραγωγή και το σενάριο. Η Άννα έχει εγκεφαλική παράλυση, που είναι η καλύτερη μορφή στην κατηγορία των παραλύσεων. Η Λιζ έχει αυτισμό και παρανοϊκή σχιζοφρένεια

Αληθινά όνειρα// Short/ Μικρού μήκους
Σκηνοθεσία: Διονυσία Κοπανά
Διάρκεια: 10’
Γλώσσα/ Language: Ελληνικά/ Greek
Παραγωγή: Ειδικό Γυμνάσιο Γενικό Ειδικό Λύκειο Αθηνών
Μοντάζ: Βαγγέλης Κατσιγιάννης
Μουσική: Αμαλία Βαλαδώρου, Σπύρος Μήτρου, Μάριος Μπατσίνσκι, Φιλοθέη Παντελίδου
Χώρα: Ελλάδα
Περιγραφή: Το θέμα του ντοκιμαντέρ που επέλεξαν οι ίδιοι οι μαθητές αφορά στην ίδια τη ζωή τους, τα όνειρα, τις εμπειρίες τους από τη σχολική και την κοινωνική τους ζωή. Οι μαθητές βρήκαν το χώρο και την κατάλληλη “αγκαλιά” για να μπορέσουν να εκμυστηρευτούν αυτά που τα πονάει, αυτά που θέλουν να επικοινωνήσουν με τους “άλλους”, τους συνομήλικους, την κοινωνία στην οποία ζουν. Στόχος μας ήταν η ισότιμη συμμετοχή όλων των μαθητών από δύο σχολεία. Η συμπερίληψη δίνει έμφαση σε αυτές τις ομάδες μαθητών που ενδέχεται να διατρέχουν κίνδυνο περιθωριοποίησης και αποκλεισμού από την σχολική και ευρύτερη κοινότητα. Πολύ συχνά τα παιδιά που προέρχονται από την Ειδική Εκπαίδευση κρίνονται βιαστικά υπό το βάρος πολλών στερεοτύπων ως παιδιά παθητικά, παιδιά εγκλωβισμένα στο ιατρικό μοντέλο τόσο στο σχεδιασμό όσο και στην εκτέλεση παρόμοιων εκπαιδευτικών δράσεων. Εμείς τους τοποθετήσαμε στο κέντρο κάθε δράσης μακριά από τον διαχωρισμό που δίνει επι δεκαετίες το ιατρικό μοντέλο, το οποίο κρίνει τις δυνατότητες του κάθε μαθητή βάσει της αναπηρίας του και το τοποθετήσαμε στο κοινωνικό μοντέλο όπου οι δυνατότητες και οι ανάγκες του καθορίζονται από το ίδιο το παιδί και τους άλλους, οι διαπροσωπικές σχέσεις καλλιεργούνται και η ποικιλομορφία στην τάξη είναι πάντα καλοδεχούμενη.

Τρέχουμε για τον Αυτισμό - 15ο Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Θεσσαλονίκης

Τρέχουμε για τον Αυτισμό - 15ο Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Θεσσαλονίκης

 970x250 banners gr01

Σας ενημερώνουμε πως οι εγγραφές για τον 15ο Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Θεσσαλονίκης είναι ήδη σε εξέλιξη και η ημερομηνία υποβολής της ομαδικής συμμετοχής της ΕΕΠΑΑ Θεσσαλονίκης είναι μέχρι την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020.

Ο μαραθώνιος είναι την Κυριακή 12η Απριλίου 2020.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το μέλος του συλλόγου τον κο Ανασιτούδη Γιώργο τηλεφωνικά στο 6974667546 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομίου στο

Περισσότερες πληροφορίες για τον μαραθώνιο μπορείτε να βρείτε εδώ.