• 2103216550

1ο και 2ο Φεστιβάλ Για Τον Αυτισμό

Το 1ο Φεστιβάλ διεξήχθη στις 15-16/5/2004 και το 2ο Φεστιβάλ διεξήχθη στις 24-25/9/2005, από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.Ο στόχος των Φεστιβάλ ήταν η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα αυτιστικά άτομα και οι οικογένειες τους, η προβολή του έργου της Εταιρίας και των συμμετεχόντων φορέων, και η προσέλκυση αρωγών μελών και εθελοντών.

Συμμετείχαν:

Παιδοψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (ΕΘΜΑ και Π1), Κέντρο Ψυχικής  Υγιεινής, Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες», Ίδρυμα για το παιδί «Παμμακάριστος,», Ζωοδόχος Πηγή, (Ηράκλειο Κρήτης), Μεγαλόχαρη (Χανιά Κρήτης), Ξενώνας «Ελευθερία» (Λάρισα), Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης για παιδιά με Αυτισμό, Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αυτιστικών παιδιών Πειραιώς, Παράρτημα Ε.Ε.Π.Α.Α. Θεσσαλονίκης και Ξενώνας «Ελένη Γύρα» (Ζίτσα Ιωαννίνων).

Παρουσιάστηκαν:

  • Εκθέσεις αντικειμένων που κατασκευάστηκαν από ή με τη συμμετοχή ατόμων με αυτισμό
  • Προγράμματα των εν λόγω φορέων
  • Το έργο και τα βιβλία-εκδόσεις της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων
  • Καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που περιελάμβαναν: θέατρο δρόμου, χορούς, ορχήστρες, χορωδίες και μεμονωμένους μουσικούς. Καραγκιόζη, διάφορα happenings και εμψύχωση από ειδικούς, ομάδες παιδιών - επισκεπτών, και παιδιών με αυτισμό τα οποία ζωγράφισαν και έφτιαξαν ιστορίες σε σχέση με τη διαφορετικότητα και τη δυσκολία επικοινωνίας των ατόμων με αυτισμό. Επίσης, διανεμήθηκε διαφημιστικό υλικό (σοκολάτες, αναψυκτικά, γλυκά κλπ.) προσφορά γνωστών Εταιριών
Πληροφορίες σχετικά με τον επαγγελματικό προσανατολισμό νέων που ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με τον αυτισμό, καθώς και για επαγγελματική αποκατάσταση ατόμων με αυτισμό.

Εκτύπωση