ΑΠΟΔΕΛΤΙΩΣΗ 2 Απριλίου 2014

Αθήνα, 7 Απριλίου 2014

2 Απριλίου 2014: Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων (ΕΕΠΑΑ), για 6η συνεχή χρονιά, διοργάνωσε και συμμετείχε σε δράσεις και εκδηλώσεις, στο πλαίσιο της 2ας Απριλίου 2014, Παγκόσμιας Ημέρας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό.

Υπό την αιγίδα του Παραρτήματος της ΕΕΠΑΑ, που εδρεύει στον Πειραιά, την Τετάρτη 2 Απριλίου, ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων, η Διεύθυνση και οι Εκπαιδευτικοί του ΕΕΕΕΚ Αγ. Δημητρίου, πραγματοποίησαν εκπαιδευτικό σεμινάριο με πρακτική άσκηση 10 τελειόφοιτων μαθητών με Αυτισμό, στην κατασκευή συστημάτων ξηράς δόμησης και συστημάτων εξωτερικής θερμομόνωσης σε συνεργασία με την εταιρεία ΚΝAUF ΓΥΨΟΠΟΙΙΑ Α.Β.Ε.Ε., πρόγραμμα ενταγμένο στο ετήσιο πρόγραμμα εκπαίδευσης τεχνιτών με την ονομασία ΚΝΑUF-ISO SPECIAL.

Με μέριμνα του Παραρτήματος ΕΕΠΑΑ της Θεσσαλονίκης και του Κέντρου Ημέρας που λειτουργεί με επιτυχία το Παράρτημα, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική δράση στην κεντρική πλατεία Αριστοτέλους.

Το Σάββατο 5 Απριλίου 2014, το Παράρτημα ΕΕΠΑΑ Χίου στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό πραγματοποίησε προβολή της ταινίας BLACK BALLOON στο κτήριο του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Προηγήθηκαν της προβολής ομιλίες για τον Αυτισμό από Γονείς Μέλη του Παραρτήματος.

Η ΕΕΠΑΑ συμμετείχε με εκπρόσωπο του ΔΣ στην εκδήλωση που διοργανώθηκε και παρουσιάσθηκε στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Παλαιού Φαλήρου.

Εκπρόσωπος του ΔΣ της ΕΕΠΑΑ συμμετείχε, την Τρίτη 1η Απριλίου, σε εκπαιδευτική δράση στην Δυτική Αττική. Μέσα από το παιχνίδι πέρασαν ευχάριστες ώρες με  στόχο πάντα την ενημέρωση της  κοινότητας  και την κοινωνική ενσωμάτωση των ατόμων με Αυτισμό.

Στις 4 Απριλίου 2014, η ΕΕΠΑΑ διοργάνωσε Ημερίδα στο Ανατολικό Αμφιθέατρο του ΓΝΑ «Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» με την συμμετοχή ειδικών επιστημόνων για τον Αυτισμό. Παρουσιάστηκαν δράσεις από την λειτουργία των Δομών της ΕΕΠΑΑ και συγκεκριμένα τη Στέγη Αυτιστικών Ατόμων «ΕΛΕΝΗ ΓΥΡΑ», το Κέντρο Ημέρας «ΣΕΙΡΙΟΣ» και το Κέντρο Ημέρας Θεσσαλονίκης. Επίσης έγινε παρουσίαση του Ξενώνα «ΑΓΓΕΛΙΑ», δομής του Γ.Ν.Α. Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ. Στην διάρκεια της εκδήλωσης, ανακηρύχθηκε Πρέσβειρα για τον Αυτισμό, η Δρ. Αγνή Βλαβιανού Αρβανίτη. Επίσης συμμετείχε ομάδα καλλιτεχνών από την θεατρική παράσταση «Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα» που παρουσιάζεται στον πολυχώρο «ΑΓΓΕΛΩΝ ΒΗΜΑ». Τέλος, διατέθηκαν δωρεάν προσκλήσεις για την παράσταση της Παρασκευής 11 Απριλίου 2014.

Στην αποφώνηση ο Πρόεδρος της ΕΕΠΑΑ Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου κ. Αθανάσιος Καμούτσης, ευχαρίστησε όλους όσους ενεργά με την παρουσία τους και το έργο του, βοήθησαν στην οργάνωση και εκτέλεση της συγκεκριμένης εκδήλωσης, τονίζοντας πως η φιλική και ισότιμη συμπεριφορά στα άτομα με Αυτισμό, δημιουργούν μία κοινωνία προηγμένη και απαλλαγμένη από ταμπού και προκαταλήψεις.