• 2103216550

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ TEACCH

Περίληψη Σεμιναρίου:
Το πρόγραμμα TEACCH (Θεραπεία και εκπαίδευση Παιδιών με Αυτισμό και Διαταραχές Επικοινωνίας), αναπτύχθηκε πριν από 35 χρόνια από τον καθηγητή Eric Schopler, ως εξειδικευμένο τμήμα του Τομέα Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου του Chapel Hill, στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ.
Το πρόγραμμα στηρίζεται στην κατανόηση των βασικών διαταραχών που χαρακτηρίζουν τον αυτισμό και στον τρόπο με τον οποίο επηρεάζουν την προσαρμογή και τη λειτουργικότητα του ατόμου στο κοινωνικό περιβάλλον.
Το τριήμερο σεμινάριο του προγράμματος TEACCH, εστιάζεται στις βασικές αρχές της Δομημένης Εκπαίδευσης, όπως εφαρμόζονται στην αντιμετώπιση του αυτισμού και των διάχυτων αναπτυξιακών διαταραχών. Εστιάζεται επίσης στην αξιολόγηση και εξατομίκευση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, στη γενίκευση των γνώσεων που κατακτά το άτομο με αυτισμό σε διαφορετικά περιβάλλοντα, στη συνεργασία γονέων και επαγγελματιών και στην πρόληψη των προκλητικών συμπεριφορών.

Για συμμετοχή :
Στο σεμινάριο, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και θα προηγηθούν τα άτομα τα οποία είναι σε αναμονή , με αποτέλεσμα ο αριθμός των αιτήσεων που θα γίνει δεκτός είναι περιορισμένος Κόστος συμμετοχής:
280€  για όλες τις κατηγορίες

Η εγγραφή περιλαμβάνει:
Παρακολούθηση σεμιναρίου, μετάφραση στην ελληνική γλώσσα, εκπαιδευτικό υλικό,  σημειώσεις,  βεβαίωση παρακολούθησης,  καφέ & ελαφρύ γεύμα.
Διαδικασία εγγραφής:
1.    Τηλεφωνική κράτηση θέσεως στην υπεύθυνη  του σεμιναρίου.
2.    Συμπλήρωση του εντύπου εγγραφής και κατάθεση  του 50% από το  συνολικό ποσό (140€ )  έως  17/03/11 στην γραμματεία του Κέντρου Ημέρας ή στον ακόλουθο τραπεζικό Λογαριασμό της ΕΘΝΙΚΗΣ: 216/296099-06  δικαιούχος λογαριασμού:Ελληνική Εταιρία Αυτιστικών Ατόμων. (Οποιεσδήποτε  τραπεζικές επιβαρύνσεις βαρύνουν τους συμμετέχοντες. Προσωπικές επιταγές δεν γίνονται δεκτές). Εξόφληση σεμιναρίου (140€) στις 09/05/2011.
3.    Πριν γίνει  η  κατάθεση να  προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία με την υπεύθυνη του σεμιναρίου.  Στο αντίγραφο του καταθετηρίου να αναγράφεται το όνομα του συμμετέχοντος.
4.    Αποστολή με fax ή με e-mail το αντίγραφο του καταθετηρίου.
5.    Ακυρώσεις Εγγραφών δεν γίνονται δεκτές. Γίνονται δεκτές αντικαταστάσεις ονομάτων.

Διαδικασία επιβεβαίωσης:
Μετά από την παραλαβή του εντύπου εγγραφής και εφόσον γίνει και η κατάθεση  θα ακολουθήσει επιβεβαίωση από την γραμματεία του σεμιναρίου, τηλεφωνικά ή με e-mail. Εάν δεν ακολουθήσει επιβεβαίωση εντός 15 ημερών από την ημερομηνία κατάθεσης παρακαλούμε επικοινωνήστε με την γραμματεία του σεμιναρίου. Πληροφορίες–Γραμματεία σεμιναρίου:
Κέντρο Ημέρας Ε.Ε.Π.Α.Α. Θεσσαλονίκης., Βερατίου 5, πίσω από τον Σιδ. Σταθμό Θεσσαλονίκης τηλ./fax 2310 241 287, ηλεκτρονική διεύθυνση  Υπεύθυνη σεμιναρίου:
Παπαδοπούλου Αντιγόνη

Ημέρες & ώρες επικοινωνίας:
Δευτέρα-Τρίτη 8:30.-15:30, Τετάρτη-Πέμπτη 14:00-21:00 Παρασκευή 10:00-15:00

 

 


Εκτύπωση