Δυσπραξία και Αυτισμός

Disprajia Autismos

H Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων Θεσσαλονίκης διοργανώνει διήμερο σεμινάριο στις 27 και 28 Μαΐου 2017 με θέμα Δυσπραξία και Αυτισμός.

Η «πράξη» είναι η ανώτερη ανθρώπινη ικανότητα κατανόησης της περιβαλλοντικής πρόκλησης, σχεδιασμού, κατάλληλου προγραμματισμού και επιτυχούς προσαρμοστικής αντίδρασης προς αυτή την πρόκληση. Ο αυτισμός είναι η πάθηση που προσβάλλει περισσότερο από όλες τον πραξιακό μηχανισμό (κατά Parham -2006- το 100% των ατόμων με αυτισμό) είτε λόγω των δυσκολιών κοινωνικοποίησης και επικοινωνίας, είτε λόγω της απουσίας ευελιξίας, αυξημένης διέγερσης, δυσκολιών επίλυσης προβλημάτων, ανάγκης για ομοιομορφία και αισθητηριακών δυσλειτουργιών. Στο σεμινάριο θα παρουσιαστεί στο ο πραξιακός μηχανισμός, οι δυσκολίες με βάση τις ιδιαιτερότητες του αυτιστικού μηχανισμού λειτουργίας και οι προτεινόμενοι τρόποι παρέμβασης και επιβοήθησης του συγκεκριμένου μηχανισμού. Ένα Σεμινάριο που απευθύνεται σε γονείς και ειδικούς παρέμβασης στον αυτισμό.

 

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Κος ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ είναι Εργοθεραπευτής με 30ετή εμπειρία στην Παιδιατρική Εργοθεραπεία και εξειδικευμένος στην Μέθοδο Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης και άλλων εξειδικευμένων μεθόδων αντιμετώπισης των διαταραχών αυτιστικού Φάσματος και λοιπόν Νευοροαναπτυξαικών δυσκολιών. Από το 1998 διευθύνει την Εταιρία Ειδικής Αγωγής «ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ» που εφαρμόζει εξειδικευμένα προγράμματα αντιμετώπισης Αναπτυξιακών Δυσκολιών. Έχει συγγράψει 5 βιβλία ενώ άλλα δύο βρίσκονται υπό έκδοσιν. Είναι ο Δημιουργός του Αξιολογητικού Εργαλείου «ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ-ΠΡΑΞΗ-ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ» (ΠΡΗ®) 2010 (για πληροφορίες επισκευτείτε το http://www.proseggisi.gr/?p=11059) που εφαρμόζεται σε παιδιά με αναπτυξιακές δυσκολίες, το «Ερωτηματολόγιο Εντοπισμού Διαταραχών Αισθητηριακής Επεξεργασίας» (ΕΕΔιΑΕ ® 2010) παιδιών και οικογένειας, τη μέθοδο διερεύνησης διαταραχών συμπεριφοράς «ΕΙΚΟΝΑ» και το ΕΝΤΥΠΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΓΡΑΠΤΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ. «Γράψιμο, Γραφή, Γραπτή επίδοση» το 2016. Μαζί με τον κο Βογινδρούκα Ιωάννη, έχουν δημιουργήσει το «Μοντέλο συνθεραπίας για παιδιά με αυτισμό» που στην ουσία πρόκειται για ένα μοντέλο συν-αξιολόγησης και συν-παρέμβασης του Εργοθεραπευτή με τον Λογοθεραπευτή. Είναι εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. του Πανελληνίου Επιστημονικού Σωματείου Επιστημόνων για τον Αυτισμό και μέλος της World Health Organization for the Global Clinical Practice Network for ICD-11.

Η εγγραφή περιλαμβάνει: Παρακολούθηση σεμιναρίου, εκπαιδευτικό υλικό, σημειώσεις, Βεβαίωση παρακολούθησης, καφέ & ελαφρύ γεύμα.

Πληροφορίες–Γραμματεία σεμιναρίου: Ε.Ε.Π.Α.Α. Θεσσαλονίκης, Βερατίου 5, πίσω από τον Σιδ. Σταθμό Θεσσαλονίκης τηλ./fax 2310 241 287, ηλεκτρονική διεύθυνση .

Κόστος Σεμιναρίου: 150 ευρώ.

Υπεύθυνος σεμιναρίου: Χουζανάς Παύλος

 Χώρος Διεξαγωγής: Ε.Ε.Π.Α.Α. Θεσσαλονίκης, Βερατίου 5

Ημέρες & ώρες επικοινωνίας: Δευτέρα & Τετάρτη: 17:30 -20:00

Κατέβασε πληροφορίες εγγραφής και την αίτηση εδώ.

Κατέβασε πληροφορίες το πρόγραμματου σεμιναρίου εδώ


Εκτύπωση