• 2103216550

Οικοτροφείο ΑΡΙΑΔΝΗ ΙΙ στην Πυλαία Θεσσαλονίκης

 

ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟ ΑΡΙΑΔΝΗ ΙΙ

Στο πλαίσιο υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020» και στον Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας - ΕΚΤ», η Ε.Ε.Π.Α.Α. λειτουργεί «Οικοτροφείο για δεκαπέντε (15) ενήλικα άτομα χρονίως πάσχοντα από διαταραχές αυτιστικού φάσματος με χαμηλή λειτουργικότητα «ΑΡΙΑΔΝΗ ΙΙ».

Προϋπολογισμός έργου 1.162.490,01

Το Οικοτροφείο βρίσκεται στην περιοχή Πυλαίας Θεσσαλονίκης, επί της οδού Ελαιώνων 41, και στεγάζεται σε ένα σύγχρονο κτίριο, με περιβάλλοντα χώρο τεσσάρων (4) στρεμμάτων. Τηλέφωνο επικοινωνίας : 2310325799.

Ως μονάδα ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης, έχει στόχο την τοποθέτηση και ψυχιατρική παρακολούθηση των ωφελούμενων σε χώρους διαβίωσης, θεραπείας και υποστήριξης, για μακρόχρονη παραμονή όταν δεν έχουν στέγη ή κατάλληλο οικογενειακό περιβάλλον, μετά την σύμφωνη γνώμη του θεράποντος ψυχιάτρου ή της θεραπευτικής ψυχιατρικής ομάδας.

Η λειτουργία του οικοτροφείου «ΑΡΙΑΔΝΗ ΙΙ» περιλαμβάνει- εκτός από την φιλοξενία – υπηρεσίες ανάπτυξης δεξιοτήτων, συμμετοχή σε κοινωνικές εκδηλώσεις, δραστηριοτήτων δημιουργικής απασχόλησης στους ωφελούμενους, αλλά και Ψυχολογική Στήριξη στους ίδιους και τις οικογένειές του, καθώς και εκπαιδευτικά προγράμματα στο προσωπικό. Επίσης, περιλαμβάνονται ενέργειες δημοσιότητας, ευαισθητοποίησης, δικτύωσης και διάχυσης αποτελεσμάτων, που συμβάλουν στους στόχους τους Οικοτροφείου και βελτιώνουν τη βιώσιμη ανάπτυξή του.

Το Οικοτροφείο πλαισιώνεται από εξειδικευμένους στον ΑΥΤΙΣΜΟ επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων.

Κέντρο Ημέρας "ΣΕΙΡΙΟΣ"

Κέντρο Ημέρας Ενήλικων με Αυτισμό «ΣΕΙΡΙΟΣ» στο Γέρακα Αττικής

Στο πλαίσιο του Προγράμματος “Υγεία-Πρόνοια 2000-2006” η ΕΕΠΑΑ ίδρυσε και λειτουργεί το Κέντρο Ημέρας Ενηλίκων με Αυτισμό «ΣΕΙΡΙΟΣ» στον Γέρακα Αττικής.

Μέσα στο άνετο και ευχάριστο περιβάλλον εκπαιδεύονται και ψυχαγωγούνται καθημερινά στο Κέντρο Ημέρας ενήλικα άτομα με Αυτισμό μέσα από μια πληθώρα δραστηριοτήτων που διεξάγονται σύμφωνα με παγκοσμίως διαδεδομένες και αποδεκτές εκπαιδευτικές-θεραπευτικές παρεμβάσεις (TEACCH, PECS, MAKATON). Έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό ενισχύει τόσο τις κοινωνικές όσο και τις άλλες δεξιότητες των επωφελουμένων.

Στόχος του Κέντρου Ημέρας «ΣΕΙΡΙΟΣ» είναι τα ενήλικα Άτομα µε Αυτισμό, κατά βάση άτομα µε πολλαπλές δυσκολίες, να εκπαιδεύονται σ’ένα περιβάλλον που τα αποδέχεται, τα στηρίζει και τα βοηθά στην αντιμετώπιση και εκπλήρωση των αναγκών τους.

Στέγη Αυτιστικών Ατόμων "ΕΛΕΝΗ ΓΥΡΑ"

Το Πρώτο Κέντρο Εκπαίδευσης και Διαβίωσης Ενηλίκων Ατόμων με Αυτισμό στην Ελλάδα, 1χλμ πριν το χωριό Ζίτσα και 27χλμ από την πόλη των Ιωαννίνων.

Κατάλληλα διαμορφωμένο και προσαρμοσμένο για να προσφέρει την αγάπη και την ζεστασιά του σπιτικού περιβάλλοντος στα 12 ενήλικα άτομα με Αυτισμό, καταγόμενα από την Ήπειρο, τα οποία ζουν, εκπαιδεύονται και ψυχαγωγούνται σε αυτόν.

Δημιουργήθηκε με την αξιοποίηση δωρεών του καταγόμενου εκ Ζίτσας αειμνήστου ιατρού Γεωργίου Γύρα είς μνήμην της πρώτης του συζύγου, Ελένης Γύρα, της Χριστιανικής Αδελφότητος “Η μάνα του Πωγωνίου” και της Γαλλικής Φιλανθρωπική Οργάνωσης του “Τάγματος των Ιπποτών της Μάλτας”.

Στόχος της Στέγης πλην της φροντίδας, είναι να προσφέρει παράλληλα, ευχάριστη, ποιοτική, αξιοπρεπή διαβίωση, φροντίδα  και ψυχαγωγία. Στόχος επίσης είναι η κατάλληλη και δια βίου εκπαίδευση στους 12 ενοίκους της προκειμένου να αξιοποιηθούν οι ικανότητές τους και να βεβλτιωθούν οι δυνατότητές τους κυρίως σε θέματα αυτοδιαχείρισης, επικοινωνίας και κοινωνικοποίησης.