Δωρεάν Πρόγραμμα εκπαίδευσης Cygnet

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης Cygnet αποτελεί ένα δομημένο πρόγραμμα με απώτερο στόχο την εκπαίδευση γονέων στην κατανόηση του Αυτιστικού Φάσματος. Ταυτόχρονα λειτουργεί  ως τόπος συνάντησης γονέων προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις, εμπειρίες και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των παιδιών τους όσο και τη δική τους. Περιεχόμενο προγράμματος:
Το πρόγραμμα εφαρμόζεται από δύο επαγγελματίες από το χώρο της υγείας, με επίσημη πιστοποίηση από τον Αγγλικό φορέα της Cygnet “Bernando’s” για τη διεξαγωγή του προγράμματος. Περιλαμβάνει 7 (επτά) θεματικές ενότητες με διάρκεια κάθε ενότητας 2,5 - 3 ώρες. Θα πραγματοποιηθούν (7) συναντήσεις γονέων και/ή φροντιστών.  Οι ομάδες δε θα ξεπερνούν τα 12 άτομα. Θα ήταν θεμιτό να παρευρίσκονται και οι δύο γονείς, εφόσον υπάρχει δυνατότητα, ή και ένας φροντιστής του παιδιού (μέγιστος αριθμός για κάθε παιδί 2 άτομα).

Το πρόγραμμα μπορούν να το παρακολουθήσουν γονείς παιδιών με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές. Οι μέρες και οι ώρες συνάντησης θα οριστούν έπειτα από συμφωνία με τους επαγγελματίες εκπαιδευτές.

Θεματικές ενότητες
    Συνεδρία 1    Τι είναι ο Αυτισμός;
    Συνεδρία 2    Επικοινωνία ( γιατί και πως επικοινωνούμε)
    Συνεδρία 3    Αισθητηριακά Θέματα
    Συνεδρία 4    Κατανοώντας τη συμπεριφορά.
    Συνεδρία 5    Διαχείριση Συμπεριφοράς
    Συνεδρία 6    Ελεύθερη συζήτηση (ύστερα από επιλογή γονέων)
    Συνεδρία 7    Follow up    Πραγματοποιείται μετά από 3 μήνες με σκοπό να συζητηθούν απορίες που έχουν προκύψει όλο αυτό το διάστημα καθώς και να συζητηθούν τα αποτελέσματα του προγράμματος όσον αφορά τη διαχείριση των δυσκολιών που έχουν παρουσιαστεί.   Κόστος Συμμετοχής:  ΔΩΡΕΑΝ για όλες τις συνεδρίες. Πρόγραμμα Σεμιναρίου: Το πρόγραμμα κανονίζεται κατόπιν επικοινωνίας με τους εγγεγραμένους γονείς.
Υπεύθυνοι Προγράμματος:
    Παπαρίζος Κωνσταντίνος :  Λογοπεδικος
    Χουζανάς Παύλος: Εκπαιδευτικός, γονέας ατόμου με αυτισμό.       
Οι παραπάνω εκπαιδευτές διαθέτουν επίσημη πιστοποίηση από τον Αγγλικό φορέα της CYGNET “Bernando’s” για τη διεξαγωγή του προγράμματος εκπαίδευσης και υποστήριξης στην Ελλάδα.
Για πληροφορίες ή εκδήλωση ενδιαφέροντος ή εγγραφή θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τα γραφεία της ΕΕΠΑΑ Θεσσαλονίκης στο τηλέφωνο 2310 241287[ Δευτέρα και Τετάρτη 5:30-8:00 ] ή  με τον Κο Χουζανά Παύλο στο 6980409550  ή και μέσω email στο   

Εκτύπωση