• 2103216550

ΚΔΑΠ μεΑ Η ΦΩΛΙΑ στα Ιωάννινα

Καρδαμίτσια Ιωαννίνων

Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ μεΑ), ιδρύθηκαν με στόχο την ικανοποίηση αναγκών, κατά το δυνατό μεγαλύτερου αριθμού εξυπηρετουμένων παιδιών και εφήβων με αναπηρίες.

Οι σκοποί των ΚΔΑΠ μεΑ είναι:
α) η δημιουργική απασχόληση των παιδιών- εφήβων με αναπηρίες
β) η κοινωνική ένταξη παιδιών – εφήβων/ ατόμων με αναπηρία
γ) η στήριξη της οικογένειας ώστε να αντιμετωπιστούν καταστάσεις κοινωνικού αποκλεισμού
δ) η βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών – εφήβων με αναπηρίες και των οικογενειών τους.

Κέντρο Ημέρας "ΣΕΙΡΙΟΣ"

Κέντρο Ημέρας Ενήλικων με Αυτισμό «ΣΕΙΡΙΟΣ» στο Γέρακα Αττικής

Στο πλαίσιο του Προγράμματος “Υγεία-Πρόνοια 2000-2006” η ΕΕΠΑΑ ίδρυσε και λειτουργεί το Κέντρο Ημέρας Ενηλίκων με Αυτισμό «ΣΕΙΡΙΟΣ» στον Γέρακα Αττικής.

Μέσα στο άνετο και ευχάριστο περιβάλλον εκπαιδεύονται και ψυχαγωγούνται καθημερινά στο Κέντρο Ημέρας ενήλικα άτομα με Αυτισμό μέσα από μια πληθώρα δραστηριοτήτων που διεξάγονται σύμφωνα με παγκοσμίως διαδεδομένες και αποδεκτές εκπαιδευτικές-θεραπευτικές παρεμβάσεις (TEACCH, PECS, MAKATON). Έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό ενισχύει τόσο τις κοινωνικές όσο και τις άλλες δεξιότητες των επωφελουμένων.

Στόχος του Κέντρου Ημέρας «ΣΕΙΡΙΟΣ» είναι τα ενήλικα Άτομα µε Αυτισμό, κατά βάση άτομα µε πολλαπλές δυσκολίες, να εκπαιδεύονται σ’ένα περιβάλλον που τα αποδέχεται, τα στηρίζει και τα βοηθά στην αντιμετώπιση και εκπλήρωση των αναγκών τους.

Στέγη Αυτιστικών Ατόμων "ΕΛΕΝΗ ΓΥΡΑ"

Το Πρώτο Κέντρο Εκπαίδευσης και Διαβίωσης Ενηλίκων Ατόμων με Αυτισμό στην Ελλάδα, 1χλμ πριν το χωριό Ζίτσα και 27χλμ από την πόλη των Ιωαννίνων.

Κατάλληλα διαμορφωμένο και προσαρμοσμένο για να προσφέρει την αγάπη και την ζεστασιά του σπιτικού περιβάλλοντος στα 12 ενήλικα άτομα με Αυτισμό, καταγόμενα από την Ήπειρο, τα οποία ζουν, εκπαιδεύονται και ψυχαγωγούνται σε αυτόν.

Δημιουργήθηκε με την αξιοποίηση δωρεών του καταγόμενου εκ Ζίτσας αειμνήστου ιατρού Γεωργίου Γύρα είς μνήμην της πρώτης του συζύγου, Ελένης Γύρα, της Χριστιανικής Αδελφότητος “Η μάνα του Πωγωνίου” και της Γαλλικής Φιλανθρωπική Οργάνωσης του “Τάγματος των Ιπποτών της Μάλτας”.

Στόχος της Στέγης πλην της φροντίδας, είναι να προσφέρει παράλληλα, ευχάριστη, ποιοτική, αξιοπρεπή διαβίωση, φροντίδα  και ψυχαγωγία. Στόχος επίσης είναι η κατάλληλη και δια βίου εκπαίδευση στους 12 ενοίκους της προκειμένου να αξιοποιηθούν οι ικανότητές τους και να βεβλτιωθούν οι δυνατότητές τους κυρίως σε θέματα αυτοδιαχείρισης, επικοινωνίας και κοινωνικοποίησης.