• 2103216550

Τρέχουμε για τον Αυτισμό - 15ο Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Θεσσαλονίκης

Τρέχουμε για τον Αυτισμό - 15ο Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Θεσσαλονίκης

 970x250 banners gr01

Σας ενημερώνουμε πως οι εγγραφές για τον 15ο Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Θεσσαλονίκης είναι ήδη σε εξέλιξη και η ημερομηνία υποβολής της ομαδικής συμμετοχής της ΕΕΠΑΑ Θεσσαλονίκης είναι μέχρι την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020.

Ο μαραθώνιος είναι την Κυριακή 12η Απριλίου 2020.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το μέλος του συλλόγου τον κο Ανασιτούδη Γιώργο τηλεφωνικά στο 6974667546 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομίου στο

Περισσότερες πληροφορίες για τον μαραθώνιο μπορείτε να βρείτε εδώ.

 

3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ- ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

                                                        ARIADNI LOGO

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ : ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ.

 

Η 3η Δεκεμβρίου θεσπίστηκε και καθιερώθηκε Παγκόσμια Ημέρα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τα Άτομα με Αναπηρία.

Σήμερα σε μια περίοδο γενικευμένης αμφισβήτησης, όπου πλήττονται θεμελιώδεις αξίες και πανανθρώπινα δικαιώματα, η αναπηρία δυναμικά διεκδικεί ισότιμα τον πλήρη σεβασμό και την τήρηση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία πέρα από προκαταλήψεις, διακρίσεις και τον οποιοδήποτε αποκλεισμό.

Η αναπηρία και όλοι οι φορείς που εκπροσωπούν τα ανάπηρα μέλη τους, συνεχίζουν τον αγώνα τους αδιάκοπα στην Βάση του Εθνικού Προγράμματος Στρατηγικής για την Αναπηρία που προτείνει η ΕΣΑμεΑ ως Κοινωνικός Εταίρος, τις Συστάσεις της Επιτροπής του ΟΗΕ και το Σύνταγμα της Ελλάδας.

Ισότητα και μη διάκριση, Γυναίκες και κορίτσια με αναπηρία, παιδιά με αναπηρία, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και αναπηρία, προσβασιμότητα, ισονομία, πρόσβαση στην δικαιοσύνη, ελευθερία και ασφάλεια, αυτόνομη διαβίωση, ένταξη και ενσωμάτωση στην κοινωνία και την αγορά εργασίας, δια βίου εκπαίδευση, κινητικότητα του ατόμου, απαλλαγή από ανάρμοστη, απάνθρωπη, ταπεινή μεταχείριση και τιμωρία, όπου αυτή ασκείται, συμμετοχή στην πολιτική και δημόσια ζωή, στην πολιτιστική ζωή και τον αθλητισμό. Στην στατιστική και συγκέντρωση δεδομένων στην αρχή τήρησης και εφαρμογής του GDPR,      είναι μερικά από τα ζητούμενα του αναπηρικού κινήματος στο σύνολο του.

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων (ΕΕΠΑΑ) με την ευκαιρία της 3ης Δεκεμβρίου, εγκαινιάζει την λειτουργία ενός Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ-ΑμεΑ) στον Δήμο Ιωαννίνων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και τις αντίστοιχες υπηρεσίες της.

ΖΟΥΜΕ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ, ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Άναψέ το Μπλε - Light it up blue

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων (ΕΕΠΑΑ) προσπαθεί να συμβάλει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της ευρύτερης Κοινότητας σχετικά με τον Αυτισμό.

Από το 2008, η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών καθιέρωσε την
2α Απριλίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό.

Για να επιστήσουν την προσοχή των πολιτών, τη νύχτα της 2ας Απριλίου, σε πόλεις σε όλο τον κόσμο (π.χ. Νέα Υόρκη, Παρίσι, Βουδαπέστη, Σύδνεϋ, Ντουμπάι) πολλά εξέχοντα κτίρια θα φωτίζονται με μπλε χρώμα ως μέρος της πρωτοβουλίας «Light It Up Blue» (μπορείτε να δείτε εικόνες στο http://liub.autismspeaks.org/welcome).

Σας καλούμε να λάβετε μέρος στην «Light It Up Blue» πρωτοβουλία, φωτίζοντας με χρώμα μπλε όποιο κτίριο ή μέρος κτιρίου μπορείτε και δημοσιεύοντας φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το #AutismAwarenessDay, συμμετέχοντας με αυτόν τον τρόπο στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για τον Αυτισμό, θα υποστηρίξετε έμπρακτα τις δεκάδες χιλιάδες ατόμων με αυτισμό που υπολογίζεται ότι υπάρχουν στη χώρα μας, καθώς και τις οικογένειές τους, ευαισθητοποιώντας την Ελληνική Κοινωνία.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλ. 210 3216550 και 210 3216459.

Άναψέ το Μπλε στα Ιωάννινα  (2017)

Ελάτε να φωταγωγήσουμε όλοι μαζί μπλε την Πύλη του Αδριανού (2016)

Ελάτε να φωταγωγήσουμε όλοι μαζί μπλε την Πύλη του Αδριανού

 Πύλη Αδριανού

Η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας για τον Αυτισμό, σας προσκαλεί το Σάββατο 2 Απριλίου 2016 - ώρα 19:00, να φωταγωγήσουμε όλοι μαζί μπλε την «Πύλη του Αδριανού» (επί της Λεωφ. Βασιλίσσης Αμαλίας).

Σε πολλές χώρες φωταγωγούνται με το μπλε χρώμα κτίρια και ιστορικά μνημεία με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού την 2α Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα για τον Αυτισμό.

Η συμμετοχή σας σε αυτή την εκδήλωση θα αποδείξει ότι όλοι μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο αύριο για την κοινωνία μας και τα παιδιά μας.