ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ PECS

Το Παράρτημα Θεσσαλονίκης της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων διοργανώνει διήμερο σεμινάριο στις 17 και 18 Οκτωβρίου 2009 για το Σύστημα Επικοινωνίας Μέσω Ανταλλαγής Εικόνων (PECS).

 

Το Σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας (Παιδοψυχίατροι, Ψυχολόγοι, Λογοπεδικοί, Εργοθεραπευτές, Ειδικοί Παιδαγωγοί, Δάσκαλοι, κ.λ.π.) καθώς και σε γονείς παιδιών με αυτισμό. 

 

Κατέβασε την αίτηση εδώ .

 

Περίληψη Σεμιναρίου:

 

Αυτή η εντατική διήμερη εκπαίδευση έχει σχεδιαστεί για να διδάξει στους συμμετέχοντες πώς να εισάγουν κατάλληλα το Σύστημα Επικοινωνίας Μέσω Ανταλλαγής Εικόνων (PECS).

Το σεμινάριο ξεκινά με μια περίληψη της θεωρίας της εκπαιδευτικής μεθόδου της Pyramid για να παρουσιάσει τα κύρια χαρακτηριστικά που συνθέτουν ένα αποδοτικό εκπαιδευτικό περιβάλλον. Επίσης, το σεμινάριο περιλαμβάνει μια σύντομη ιστορική ανασκόπηση των παραδοσιακών γλωσσικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων που χρησιμοποιούνται για μη ομιλούντα άτομα και συζήτηση για το πώς θα δομηθούν τα στάδια της μεθόδου PECS δημιουργώντας άφθονες επικοινωνιακές ευκαιρίες.

Οι συμμετέχοντες θα μάθουν πώς να εισάγουν τα έξι Στάδια του PECS, συμπεριλαμβανόμενων των επιθετικών προσδιορισμών, μέσω μιας αναλυτικής παρουσίασης των Σταδίων, με πραγματικά παραδείγματα μέσα από βίντεο για πρακτική σε μικρές ομάδες.

Τέλος, οι συμμετέχοντες θα αποκομίσουν ουσιαστική γνώση στο πώς να εφαρμόζουν το PECS για άτομα με αυτισμό, συναφείς αναπτυξιακές διαταραχές ή περιορισμένες επικοινωνιακές δεξιότητες.

Τι θα μάθετε:

Τα κύρια χαρακτηριστικά της Pyramid για τον σχεδιασμό αποτελεσματικών εκπαιδευτικών περιβαλλόντων

Στρατηγικές για δημιουργία πληθώρας ευκαιριών για επικοινωνία

Θα γνωρίσετε το PECS και τη σχέση του με παραδοσιακά προγράμματα εκπαίδευσης στην επικοινωνία

Πώς να εισάγετε τα έξι στάδια του PECS χρησιμοποιώντας την συμπεριφοριστική προσέγγιση

Τα κριτήρια για τη μετάβαση από το PECS σε άλλες επικοινωνιακές διόδους

 

 

Ομιλήτρια : Άννα Πλέσσα.

 

Η Άννα Πλέσσα είναι διευθύντρια των εκπαιδευτών-συμβούλων της Pyramid στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Πήρε το πτυχίο ψυχολογίας στην Αθήνα το 1997 και το μεταπτυχιακό της στη σχολική ψυχολογία στο πανεπιστήμιο Manchester το 2000. Κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου παρακολούθησε πλήθος εκπαιδευτικών προγραμμάτων πάνω στην διάγνωση και την παρέμβαση σε σχέση με τις μαθησιακές δυσκολίες και τον αυτισμό. Έχει δουλέψει ως ψυχολόγος στην Αγγλία, όπου απέκτησε ευρεία πείρα στην εφαρμογή προγραμμάτων βασισμένων στην ανάλυση της εφαρμοσμένης συμπεριφοράς (ABA), και έχει δουλέψει με πολλά παιδιά, γονείς και επαγγελματίες. Στην πορεία της στην Αθήνα έγινε εκπαιδευτής του Portage. Με την επιστροφή της στην Ελλάδα, τα τελευταία 5 χρόνια είναι επίσης η κλινική εκπαιδεύτρια και διευθύντρια του κέντρου «ΜΟΝΟΡΟΔΙ» (Επιστημονικό Kέντρο Ανάπτυξης Παιδιού & Εφήβου). Η κλινική της δουλειά εποπτεύεται συστηματικά από αναλυτές συμπεριφοράς (Director Dr Lavigna, Institute of Applied Behavional Analysis), από τους οποίους εκπαιδεύεται για να εφαρμόζει τις μαθησιακές αρχές της εφαρμοσμένης ανάλυσης συμπεριφοράς (ΑΒΑ). Η δουλειά της εφαρμόζεται στην εκπαίδευση οικογενειών και ειδικών. Ανήκει στο συμβούλιο των διπλωματούχων αναλυτών συμπεριφοράς του BACB (Συμβούλιο Διπλωματούχων Αναλυτών Συμπεριφοράς) από το 2006. Ως σύμβουλος του PECS έχει αποκτήσει υψηλού επιπέδου εκπαίδευση στη χρήση του PECS και διοργανώνει σεμινάρια εκπαίδευσης σε ειδικούς για την χορήγηση του PECS και άλλων προγραμμάτων. Τα τελευταία 4 χρόνια παραμονής της στην Ελλάδα έχει προσκληθεί να εκπαιδεύσει επαγγελματίες σε όλη την χώρα και σκοπεύει να συνεχίσει να προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες και έρευνα, για να στηρίξει το εκπαιδευτικό σύστημα με τον ελληνικό και κυπριακό πληθυσμό.

 

Κόστος Συμμετοχής:

350€  Για όλες τις κατηγορίες.

 

 

Η Εγγραφή περιλαμβάνει:

Παρακολούθηση του σεμιναρίου, εκπαιδευτικό υλικό βιβλίο και σημειώσεις PECS, καφέ στα διαλείμματα, ελαφρύ γεύμα και βεβαίωση παρακολούθησης σεμιναρίου

 

Διαδικασία Εγγραφής:

Συμπλήρωση του εντύπου εγγραφής και κατάθεση του 50% του συνολικού ποσού ( 175 € ) στη γραμματεία του Κέντρου Ημέρας ή στον ακόλουθο λογαριασμό τραπέζης:  ALPHA BANK Δικαιούχος : ΤΣΑΜΠΟΥΡΗΣ Γ., ΜΟΥΔΙΩΤΗ Π., Αρ. Λογαριασμού :703-002101-255869  έως τις 15.6.2009( Οποιεσδήποτε τραπεζικές επιβαρύνσεις βαρύνουν τους συμμετέχοντες. Προσωπικές Επιταγές δεν γίνονται δεκτές ).

Το συμπληρωμένο Έντυπο Εγγραφής μαζί με ένα αντίγραφο του καταθετηρίου τραπέζης, να αποστέλλεται με fax στο : 2310 241287 όπου θα αναγράφεται το όνομα του συμμετέχοντος  ή ηλεκτρονικά στο .  Η εξόφληση του συνόλου ποσού πρέπει να γίνει μέχρι τις 19.9.2009

 

Διαδικασία Επιβεβαίωσης:

Έγκυρη θεωρείται η συμμετοχή όταν ακολουθείται από επιβεβαίωση της γραμματείας του Κέντρου Ημέρας Ε.Ε.Π.Α.Α. παράρτημα Θεσσαλονίκης. Θα επιβεβαιωθεί με fax ή e-mail η συμμετοχή μετά από την παραλαβή του εντύπου εγγραφής και της απόδειξης της κατάθεσης. Εάν δεν ακολουθήσει επιβεβαίωση εντός 15 ημερών από την ημερομηνία κατάθεσης παρακαλούμε επικοινωνήστε με την γραμματεία του Κέντρου Ημέρας.

 

Ακυρώσεις Εγγραφών:

Δεν γίνονται δεκτές. Γίνονται δεκτές αντικαταστάσεις ονομάτων.

 

Πληροφορίες - Γραμματεία Σεμιναρίου:

Κέντρο Ημέρας Ε.Ε.Π.Α.Α. Θεσσαλονίκης, Βερατίου 5, πίσω από τον Σ.Σ. Θεσσαλονίκης

2310 241 287,

Εκτύπωση