Ενήλικες με διαταραχές αυτιστικού φάσματος(ΔΑΦ): Προοπτικές και προκλήσεις

Το παράρτημα Θεσσαλονίκης της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας Αυτιστικών ατόμων σε συνεργασία με το Ινστιτούτο  Έρευνας και Εκπαίδευσης Λογοθεραπείας, διοργανώνει διήμερο Σεμινάριο για επαγγελματίες στις 13 & 14 Φεβρουαρίου 2015 με τίτλο « Ενήλικες με διαταραχές αυτιστικού φάσματος (ΔΑΦ): Προοπτικές και προκλήσεις»
Εισηγήτρια:
Δρ Κατίγκω Χατζηπατέρα Γιαννούλη
Ph.D., M.Sc., C.Psychol.,AFBPsS, FRSA
Πιστοποιημένη Κλινική Ψυχολόγος
Το εργαστήριο θα πραγματευτεί με βιωματικό τρόπο και κλινικά παραδείγματα πραγματικών περιστατικών τα βασικά ζητήματα που αφορούν τους ενήλικες με ΔΑΦ και τιςοικογένειες τους. Για παράδειγμα:
•    Τα πυρηνικά συμπτώματα  (π.χ. δυσκολίες στην επικοινωνία και κοινωνική αλληλεπιδραση και περιγεγραμμένα ενδιαφέροντα/ ανελαστικότητα σκέψης).Ποιοί είναι οι καλύτεροι προγνωστικοί παράγοντες;
•    Συνοδές δυσκολίες που βιώνουν οι ενήλικες με ΔΑΦ  (π.χ. αισθητηριακές ευαισθησίες, κινητικές δυσκολίες, καταναγκαστικές συμπεριφορες κτλ.)
•    Το γνωστικό προφίλ ατόμων με ΔΑΦ
•    Προβλήματα ψυχικής υγείας ή άλλες δυσκολίες που επηρεάζουν την ευημερία(π.χ άγχος, φοβίες, θυμός, κατάθλιψη, χαμηλή αυτοεκτίμηση, προβλήματα στη θεωρία του νου)
Επιπλέον θέματα που πρέπει να έχει κανείς υπόψη του όταν δουλεύει με ενήλικες με ΔΑΦ :
•    Αντιμετώπιση της διάγνωσης
•    Σχέσεις, σωματική και συναισθηματική εγγύτητα, σεξουαλικότητα, δημιουργία οικογένειας
•    Θάνατος/απώλεια αγαπημένων προσώπων
•    Καθημερινέςδραστηριτόητες
•    Αυτονομία/ συνθήκες διαβίωσης
•    Θέματα που αφορούν εκπαίδευση/ εργασία/διαχείριση χρημάτων 

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα Η Δρ Κατίγκω Χατζηπατέρα Γιαννούλη είναι πιστοποιημένη κλινική ψυχολόγος και  Affiliate Fellowτης Βρετανικής Εταιρίας Ψυχολόγων και μέλος του Τμήματος Κλινικής Ψυχολογίας και Νευροψυχολογίας. Είναι επίσης εγγεγραμένη στο Συμβούλιο Επαγγελματιών Υγείας της Μ. Βρετανίας. Έχει εργαστεί στην Αγγλία τόσο στον ιδιωτικό τομέα όσο και στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) για περισσότερο από 20 χρόνια και παρέχει κλινική θεραπεία σε ενήλικες, εφήβους και παιδιά όσο και σε ζευγάρια και οικογένειες. Έχει εξειδικευτεί στις νευροαναπτυξιακές και κοινωνικο-επικοινωνιακές  διαταραχές (π.χ. ΔΑΦ, σύνδρομο Asperger, Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής-Υπερκινητικοτητα-ΔΕΠ-Υ).Η Δρ Γιαννούλη έχει αναπτύξει, εφαρμόσει και αξιολογήσει ομαδικά προγράμματα για παιδιά/εφήβους που έχουν υπάρξει θύματα εκφοβισμού και έχει διοργανώσει και εφαρμόσει εκπαιδευτικά σεμινάρια σε σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Στην ψυχοθεραπευτική της προσέγγιση, η Δρ Γιαννούλη εφαρμόζει ένα εκλεκτικό μοντέλο με βάση τη γνωσιακή-συμπεριφορικήθεραπεία (ΓΣΘ).Η αξιοποίηση της ΓΣΘ σε άτομα με ΔΑΦ την απασχολεί ιδιαίτερα. Η ΔρΓιαννούλη έχει σπουδάσει Ψυχολογία  και έχει αποκτήσει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Κλινική Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο του Surrey και διδακτορικό στην Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Από το 1996 ως το 2001 ήταν Επικεφαλής του Τμήματος Ψυχολογίας στο Κλινική Αναπτυξιακών Διαταραχών του νοσοκομείου Guy’s Hospital στο Λονδίνο. Από το 2001 ως το 2008 ήταν Επικεφαλής(Consultant) Κλινική Ψυχολόγος στο κέντρο Michael Rutterγια παιδιά & Οικογένειες στο ψυχιατρικό νοσοκομείο Maudsley του Λονδίνου. Σήμερα εργάζεται ιδιωτικά τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Αγγλία.

 

Για περισσότερες πληροφορίες κατέβασε εδώ .

Κατέβασε την αίτηση εγγραφής .

 

 


Εκτύπωση