4ο Πανελλήνιο Συνέδριο ΕΦΥΚΕ, ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι μέλη της Επιστημονικής Εταιρίας και μη,

Σας καλωσορίζουμε στη 17η κατά σειρά επιστημονική εκδήλωσή μας, στα 3 όμορφα νησιά του νομού μας, στα νησιά των Σποράδων (Σκόπελο, Αλόννησο, Σκιάθο), που θα λάβει χώρα από τις 5-8/10/2012, στο φετινό 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΕΦΥΚΕ, που ως γνωστό έχει άμεσο σκοπό την αγωγή και την προαγωγή της“Υγείας του παιδιού και του εφήβου”. Κι’ εφέτος τα θέματα που επιλέξαμε είναι: “Επίκαιρα–Επείγοντα και χρόνια ιατροκοινωνικά θέματα’, αλλά και θέματα λοιμώξεων–λοιμωδών νοσημάτων εμβολιασμών και πρόληψης”, με κύρια επικέντρωση σε θέματα επίκαιρα που απειλούν την υγεία των παιδιών εφήβων νέων μας.

 

Το φετινό Συνέδριο μας γίνεται σε συνεργασία με Πανεπιστημιακούς χώρους, με Νοσοκομεία, ΚΥ και ΠΙ του ΕΣΥ και κυρίως των Σποράδων, σε συνεργασία με άλλες Ελληνικές και Διεθνείς Επιστημονικές Εταιρίες, με παρόμοιους σκοπούς (Ελληνική Εταιρία Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής της Υγείας, Εθνικό δίκτυο Πρόληψης ατυχημάτων και βίας, Μονάδα Εφηβικής Υγείας του Παν/μίου Αθηνών, Ελληνική Ακαδημία πολιτών, Εταιρία Πρόληψης, Παρίσι, Γαλλία, Παγκόσμια Εταιρία Προγεννητικής Αγωγής κά), με διάφορους κοινωφελείς οργανισμούς και φορείς, αλλά με κύρια συνεργασία και υποστήριξη από τους τοπικούς Δήμους των Σποράδων, οι οποίοι αγκάλιασαν με μεγάλη προθυμία, αυτή την δύσκολη και πρωτότυπη προσπάθεια μας.

Το φετινό συνέδριο μας είναι ανοικτό για δωρεάν παρακολούθηση απ’ όλους, όπως και οι προηγούμενες επιστημονικές εκδηλώσεις μας. Είναι ανοικτό σε λειτουργούς δημόσιας υγείας (γιατρούς όλων των ειδικοτήτων και υποειδικοτήτων, Παιδίατρους, εφηβίατρους, νεογνολόγους, αναπτυξιολόγους, κοινωνικούς γιατρούς, νευρολόγους, ψυχιάτρους, χειρουργούς, γενικούς γιατρούς, ωτορινολαρυγγολόγους, γυναικολόγους/μαιευτήρες, καρδιολόγους, παθολόγους, ορθοπεδικούς, ψυχιάτρους-παιδοψυχιάτρους νοσηλευτές/τριες, επισκέπτριες υγείας, κοινωνικούς λειτουργούς, μαίες, φυσικοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, κοινωνιολόγους, ψυχολόγους, νευροψυχολόγους, ψυχοφυσιολόγους, κά), εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, ειδικούς Παιδαγωγούς, φοιτητές, σπουδαστές, μαθητές απλούς πολίτες και όλους όσους άλλους ενδιαφέρει. Ευχόμαστε το ενδιαφέρον θεματολόγιό του, να αποβεί κι’ εφέτος χρήσιμο σε όλους, επένδυση γνώσης και πράξης.

Η απλή παρακολούθηση του μόνο και η ευκαιρία στη γνώση, όπως πάντα, είναι δωρεάν. Για τους συνέδρους και ενεργά συμμετέχοντες με εργασία και όσους θέλουν να παραλάβουν το υλικό του Συνεδρίου και να συμμετέχουν σε όλο το Κοινωνικό Πρόγραμμα του, υπάρχει συμβολική συμμετοχή/εγγραφή. Αναλυτικότερα:

Για τους Ειδικευμένους ιατρούς : 50E. Για τους λοιπούς λειτουργούς από το χώρο υγείας και εκπαίδευσης: 30E. Για τα μέλη της ΕΦΥΚΕ, υπάρχει αντίστοιχη μείωση 10Ε. Όλοι οι προαναφερόμενοι συμμετέχοντες με αυτή τη διαδικασία, θα δικαιούνται όλων των λοιπών Κοινωνικών δραστηριοτήτων και προσφορών, του Συνεδρίου (Ειδικό μειωμένο τιμολόγιο διαμονής, διατροφής, μεταφοράς, κοινωνικών δραστηριοτήτων κά), ΕΦΟΣΟΝ ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΟΥΝ ΜΕΧΡΙ 15/7/2012. Για τους υπόλοιπους έστω και εγγραφέντες αργότερα, η συμμετοχή στις Κοινωνικές εκδηλώσεις, θα εξαρτηθεί από την διαθεσιμότητα, αλλά και με επιπλέον κόστος εγγραφής 20%.

Για όλους όσους θέλουν μόνο παρακολούθηση και βεβαίωση, ανεξαρτήτως κατηγορίας: 10E. Εάν θέλουν μόνοτόμο περιλήψεων: 10E. Παρόντες Φοιτητές/σπουδαστές, που δεν εργάζονται και άνεργοι επιστήμονες (που να αποδεικνύεται η ιδιότητα/κατάστασή τους) : 5E.

Αναγράφονται σχετικές λεπτομερείς πληροφορίες στο site μας (www.efyke.gr) από 15/6/2012. Όσοι επιθυμούν μπορούν να γίνουν μέλη στην Επιστημονική Εταιρία μας, αφού γνωρίσουν τους σκοπούς και τις ευγενείς δραστηριότητες της και να απολάβουν αντίστοιχης μειωμένης εγγραφής και άλλων πλεονεκτημάτων.

 Συνημμένα το γενικό θεματολόγιο του Συνεδρίου μας. Προκαταρκτικό πρόγραμμα και ο παραστατικός συνοπτικός χάρτης του θεματολογίου, των στρογγυλών τραπεζιών μας.

 

Στο χώρο του Συνεδρίου μας εκτός από το τόμο περιλήψεων του φετινού μας Συνεδρίου, θα κυκλοφορήσουμε τα πρακτικά των προηγούμενων επιστημονικών εκδηλώσεων μας με δημοσιευμένες τις εισηγήσεις, τις ελεύθερες και αναρτημένες ανακοινώσεις, των προηγουμένων ετών. Περισσότερες πληροφορίες στα τηλ και μαιλς που ακολουθούν.

 

Ευχαριστούμε

Εκ μέρους της οργανωτικής Επιτροπής,

Η Πρόεδρος Επιστημονικά Υπεύθυνη του Συνεδρίου, και της ΕΦΥΚΕ,

Διευθύντρια Παιδιατρικής Κλινικής, Γενικού Νοσοκομείου Βόλου,

Αναστασία Αναστασίου – Κατσιαρδάνη

 

Πληροφορίες στα τηλ: 6937676725, 6938375762, 6982017001

Στο email: 

Στο Φαξ: 2421500105

Εκτύπωση