Βασική κατάρτιση στο PECS 29 και 30 Σεπτεμβρίου 2012

Το Παράρτημα Θεσσαλονίκης της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων διοργανώνει διήμερο σεμινάριο στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου 2012 για το Σύστημα Επικοινωνίας Μέσω Ανταλλαγής Εικόνων (PECS).

 Το Σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας (Παιδοψυχιάτρους, Ψυχολόγους, Λογοπεδικούς, Εργοθεραπευτές, Ειδικούς Παιδαγωγούς, Δασκάλους, κ.λ.π.) καθώς και σε γονείς παιδιών με αυτισμό.

Λίγα λόγια για το σεμινάριο: Αυτή η εντατική διήμερη εκπαίδευση έχει σχεδιαστεί για να διδάξει στους συμμετέχοντες πώς να εισάγουν κατάλληλα το Σύστημα Επικοινωνίας Μέσω Ανταλλαγής Εικόνων (PECS).
Το σεμινάριο ξεκινά με μια περίληψη της θεωρίας της εκπαιδευτικής μεθόδου της Pyramid για να παρουσιάσει τα κύρια χαρακτηριστικά που συνθέτουν ένα αποδοτικό εκπαιδευτικό περιβάλλον. Επίσης, το σεμινάριο περιλαμβάνει μια σύντομη ιστορική ανασκόπηση των παραδοσιακών γλωσσικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων που χρησιμοποιούνται για μη ομιλούντα άτομα και συζήτηση για το πώς θα δομηθούν τα στάδια της μεθόδου PECS δημιουργώντας άφθονες επικοινωνιακές ευκαιρίες.
Οι συμμετέχοντες θα μάθουν πώς να εισάγουν τα έξι Στάδια του PECS, συμπεριλαμβανόμενων των επιθετικών προσδιορισμών, μέσω μιας αναλυτικής παρουσίασης των Σταδίων, με πραγματικά παραδείγματα μέσα από βίντεο για πρακτική σε μικρές ομάδες.
Τέλος, οι συμμετέχοντες θα αποκομίσουν ουσιαστική γνώση στο πώς να εφαρμόζουν το PECS για άτομα με αυτισμό, συναφείς αναπτυξιακές διαταραχές ή περιορισμένες επικοινωνιακές δεξιότητες. Τι θα μάθετε: Τα κύρια χαρακτηριστικά της Pyramid για τον σχεδιασμό αποτελεσματικών εκπαιδευτικών περιβαλλόντων.
Στρατηγικές για δημιουργία πληθώρας ευκαιριών για επικοινωνία.
Θα γνωρίσετε το PECS και τη σχέση του με παραδοσιακά προγράμματα εκπαίδευσης στην επικοινωνία.
Πώς να εισάγετε τα έξι στάδια του PECS χρησιμοποιώντας την συμπεριφοριστική προσέγγιση.
Τα κριτήρια για τη μετάβαση από το PECS σε άλλες επικοινωνιακές διόδους. Κόστος Συμμετοχής:
350€  Για όλες τις κατηγορίες.

 

Κατεβασε την αίτηση


Εκτύπωση