ΔΙΗΜΕΡΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

28-29 Ιανουαρίου 2012

 

" Η Επιστημονική Βάση για τη  Χρήση της  Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης της Ayres® στις Διαταραχές του Αυτιστικού Φάσματος & η Ανάμειξη της με Άλλες Μεθόδους"

Το παράρτημα Θεσσαλονίκης της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία για την Αισθητηριακή Ολοκλήρωση διοργανώνουν σεμινάριο στις 28 & 29 Ιανουαρίου 2012 με θέμα: " Η Επιστημονική Βάση για τη  Χρήση της  Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης της Ayres® στις Διαταραχές του Αυτιστικού Φάσματος & η Ανάμειξη της με Άλλες Μεθόδους". Το σεμινάριο απευθύνετε σε Επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας όπως Παιδοψυχιάτρους,  Λογοθεραπευτές –Λογοπεδικούς, Ειδικούς Παιδαγωγούς , Δασκάλους , Νηπιαγωγούς, Ψυχολόγους , Εργοθεραπευτές, Κοινωνικούς Λειτουργούς   καθώς και σε γονείς παιδιών με αυτισμό.
Στο σεμινάριο θα γίνει μια παρουσίαση της μεθόδου με βάση την πιστότητα στις αρχές που περιέγραψε η Dr. A. Jean  Ayres,  την επίκαιρη έρευνα που αποδεικνύει τη χρησιμότητα της για την αντιμετώπιση των αισθητηριακών συμπτωμάτων,  και η πρακτική χρήση της σε συνδυασμό με άλλες δημοφιλής μεθόδους για την αντιμετώπιση των δυσκολιών που εμφανίζονται στις διαταραχές του αυτιστικού φάσματος.
Στόχοι Σεμιναρίου
•    Μια  γνωριμία με την αυθεντική μορφή της θεωρίας της Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης, τον τρόπο αξιολόγησης και τις αρχές παρέμβασης.  
•    Αναγνώριση με τη χρησιμότητα του εργαλείου της Πιστότητας στις Αρχές της Ayres SI®
•    Ανασκόπηση της έρευνας των Αισθητηριακών συμπτωμάτων στις ΔΑΦ
•    Ανασκόπηση δημοφιλέστερων μεθόδων παρέμβασης στις ΔΑΦ και διαθέσιμα στοιχεία
•    Σύγκριση των μεθόδων και ιδανικότεροι συνδυασμοί  με την Παρέμβαση της  Ayres SI® 
•    Παρουσίαση πρακτικών εφαρμογών,  μέσω βίντεο ανάλυση, Ayres SI® στις ΔΑΦ

Ομιλήτρια: Άννα Σαμψωνίδου MA, OTR Ψυχολόγος-Εργοθεραπεύτρια  Η Άννα Σαμψωνίδου MA, OTR απέκτησε το B.A. πτυχίο της στην Ψυχολογία και το επαγγελματικό μεταπτυχιακό της  στην Εργοθεραπεία από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (New York University) το 1989 και εξάσκησε το επάγγελμα της Εργοθεραπεύτριας στις ΗΠΑ έως το 1993 με κύριο τομέα την παιδιατρική.
Είναι  πιστοποιημένη στην αξιολόγηση και την παρέμβαση της Αισθητηριακής Ολοκλήρωση της Ayres.  Είναι εισηγήτρια των σεμιναρίων της σειράς εκπαιδευτικών σεμιναρίων στην Αισθητηριακή Ολοκλήρωση με τους φορείς  Western Psychological Services  και το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας (University of Southern California ) στην Ελλάδα  και στις ΗΠΑ. 
Ιδρυτικό μέλος  & μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρίας για την Αισθητηριακή Ολοκλήρωση, αντιπροσωπεύει την Ελλάδα  στις παγκόσμιες οργανώσεις,  Sensory Integration Global Network (SIGN)  και International Coalition on the Education of Sensory Integration (ICESI).   
Κόστος συμμετοχής:
100€ 

Διαδικασία εγγραφής:
1.    Τηλεφωνική κράτηση θέσεως στην υπεύθυνη  του σεμιναρίου.
2.    Συμπλήρωση του εντύπου εγγραφής και εξόφληση  συνολικού ποσού (100€)  έως  23/01//12 στην γραμματεία του Κέντρου Ημέρας. Προσωπικές επιταγές δεν γίνονται δεκτές).
3.    Αποστολή του εντύπου εγγραφής με fax στο 2310 241 287,  ή ηλεκτρονικά στο . Στο αντίγραφο του καταθετηρίου να αναγράφεται το όνομα του συμμετέχοντος.
Ακυρώσεις Εγγραφών δεν γίνονται δεκτές. Γίνονται δεκτές αντικαταστάσεις ονομάτων.

Διαδικασία επιβεβαίωσης:
Μετά από την παραλαβή του εντύπου εγγραφής και της απόδειξης της  κατάθεσης θα ακολουθήσει επιβεβαίωση τηλεφωνικά ή με e-mail. Εάν δεν ακολουθήσει επιβεβαίωση εντός 15 ημερών από την ημερομηνία κατάθεσης παρακαλούμε επικοινωνήστε με την γραμματεία του σεμιναρίου. Πληροφορίες–Γραμματεία σεμιναρίου:
Κέντρο Ημέρας Ε.Ε.Π.Α.Α. Θεσσαλονίκης., Βερατίου 5, πίσω από τον Σιδ. Σταθμό Θεσσαλονίκης τηλ./fax 2310 241 287, ηλεκτρονική διεύθυνση

Υπεύθυνη σεμιναρίου:
Παπαδοπούλου Αντιγόνη

Ημέρες & ώρες επικοινωνίας:
Δευτέρα-Τρίτη: 08:30.-15:30, Τετάρτη- Πέμπτη 14:00-21:00 Παρασκευή 10:00-15:00

Εκτύπωση