Συνάντηση των μελών της AUTISM-EUROPE στην Αθήνα

Το Σαββατοκύριακο 16-17 Απριλίου 2011 η Διεθνής Οργάνωση AUTISM-EUROPE, ένα ευρωπαϊκό δίκτυο περίπου 80 συλλόγων γονέων ατόμων με αυτισμό από 30 ευρωπαϊκές χώρες, διεξήγε για πρώτη φορά στην τριαντάχρονη λειτουργία της τη Συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου και τη Γενική της Συνέλευση σε κεντρικό Ξενοδοχείο στην Αθήνα, κατόπιν πρόσκλησης της Εταιρίας μας.

 

 Κατά τη διάρκεια της Συνεδρίασης η κ. Σοφία Μπονάνου, η οποία εκπροσωπεί την Ε.Ε.Π.Α.Α. και την Ελλάδα στο Δ.Σ. της AUTISM-EUROPE, παρουσίασε το έργο της Εταιρίας και την κατάσταση που ισχύει για τον Αυτισμό στην χώρα μας, προβλήθηκαν videos των Κέντρων Ημέρας «Σείριος» και Διαβίωσης «Ελένη Γύρα», ενώ ο Πρόεδρος, Επίτιμος Πρόεδρος, Γραμματέας, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας μας και οι Επιστημονικοί Υπεύθυνοι των Κέντρων, είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν και να ανταλλάξουν απόψεις με τους ευρωπαίους συναδέλφους τους.

 

Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν στην Συνεδρίαση ήταν η Στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για Άτομα με Αναπηρία 2010-2020 και η εφαρμογή της Συνθήκης των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία (τα οποία εισηγήθηκε ο κ. Γιάννης Βαρδακαστάνης, Πρόεδρος της Ε.Σ.Α.μεΑ. και του Ευρωπαϊκού Φόρουμ για την Αναπηρία) καθώς και η σύνταξη Εκθέσεων, με παραδείγματα καλών και κακών πρακτικών από διάφορες χώρες της Ε.Ε., με θέματα «Στίγμα και Αυτισμός», «Πολλαπλές Διακρίσεις» και «Ενεργή Γήρανση», εν όψει του Ευρωπαϊκού Έτους 2012 για τους Ηλικιωμένους.

 

Η Ε.Ε.Π.Α.Α., ως «οικοδεσπότης», ξενάγησε το απόγευμα της Παρασκευής τους περίπου 50 συνέδρους της AUTISM-EUROPE στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης και, μετά από περίπατο στην Πλάκα, κατέληξαν σε ψητοπωλείο στο Μοναστηράκι. Διοργάνωσε επίσης με επιτυχία και το επίσημο δείπνο των συνέδρων το Σάββατο βράδυ στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων. Κατά την εκτίμηση όλων, η Συνάντηση αυτή στην Αθήνα υπήρξε επιστημονικά και κοινωνικά επιτυχής και η Εταιρία αποκόμισε πολλές χρήσιμες ιδέες και εμπειρίες.

 

 Περισσότερες πληροφορίες για την AUTISM-EUROPE μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση http://www.autismeurope.org

 

 Αν θέλετε να δείτε την παρουσίαση της κ. Μπονάνου στην Συνεδρίαση πατείστε εδώ.

  

 Αν θέλετε να δείτε τα ποιήματα δύο μητέρων παιδιών με Αυτισμό, τα οποία διάβασε ο κ. Αλεξίου, πατήστε εδώ.


Εκτύπωση