Προχωρημένη εκπαίδευση στη μέθοδο TEACCH Βασικές αρχές TEACCH - Μέρος 2

Θεσσαλονίκη 28 – 29 - 30  Ιουνίου 2011

 
 
TEACCH
 
Το Παράρτημα Θεσσαλονίκης της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων, διοργανώνει για πρώτη φορά στη  Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο της Β. Καρολίνας στις  28, 29 & 30  Ιουνίου  2011  τριήμερο σεμινάριο προχωρημένης εκπαίδευσης στη μέθοδο  ΤΕACCH.
Το Σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας (Παιδοψυχιάτρους, Ψυχολόγους, Λογοπεδικούς , Εργοθεραπευτές, Ειδικούς  Παιδαγωγούς, Δάσκαλους, κ.λ.π.) καθώς και σε γονείς παιδιών με αυτισμό.
 

Περίληψη Σεμιναρίου

Το τριήμερο σεμινάριο  Προχωρημένη Εκπαίδευση στη Μέθοδο TEACCH, αποτελεί συνέχεια του βασικού τριημέρου για τη μέθοδο TEACCH και αφορά στον εμπλουτισμό της γνώσης των συμμετεχόντων σχετικά με θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ατόμων με αυτισμό. Συγκεκριμένα το σεμινάριο θα ασχοληθεί με την εκπαίδευση σε κοινωνικές δεξιότητες, με το πρόγραμμα κατανοώντας τους φίλους, με την εκπαίδευση στον ελεύθερο χρόνο, με την αυτοαξιολόγηση των συμμετεχόντων στις γνώσεις τους σχετικά με τη μέθοδο TEACCH, με την άτυπη αξιολόγηση δεξιοτήτων, με την κατασκευή δραστηριοτήτων και με την εφαρμογή των δραστηριοτήτων σε  άτομα με αυτισμό.   Ειδικά την τρίτη ημέρα του σεμιναρίου θα γίνει  “hands on” εφαρμογή  άτυπης αξιολόγησης και κατασκευής δραστηριοτήτων σε μαθητή με αυτισμό και οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τους εισηγητές να δουλεύουν με πραγματικό περιστατικό κατά τη διάρκεια του  σεμιναρίου.
 


 Βασική προϋπόθεση παρακολούθησης του σεμιναρίου είναι  να έχουν παρακολουθήσει οι ενδιαφερόμενοι το  σεμινάριο για τις βασικές αρχές  του TEACCH  (από τους εκπαιδευτές του πανεπιστημίου της Β. Καρολίνας ) ή το σεμινάριο για τις βασικές αρχές της δομημένης εκπαίδευσης (με την κ. Β. Παπαγεωργίου).


 

Εισηγητές του σεμιναρίου είναι οι: Steve Love and Catherine Faherty Kόστος  συμμετοχής: 350€ για όλες τις κατηγορίες Η εγγραφή περιλαμβάνει:
Παρακολούθηση σεμιναρίου, μετάφραση στην ελληνική γλώσσα, εκπαιδευτικό υλικό, βεβαίωση παρακολούθησης, καφέ και ελαφρύ γεύμα. Διαδικασία εγγραφής:
 1. Τηλεφωνική κράτηση στην υπεύθυνη του σεμιναρίου.
 2. Συμπλήρωση του εντύπου εγγραφής και κατάθεση του 50% από το συνολικό ποσό   (175€)  έως τις  20/04/11 στη γραμματεία του Κέντρου Ημέρας ή στον ακόλουθο τραπεζικό λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας: 216/296099-06 δικαιούχος του λογαριασμού η Ελληνική Εταιρία Αυτιστικών Ατόμων. (Οποιεσδήποτε  τραπεζικές επιβαρύνσεις βαρύνουν τους συμμετέχοντες.  Προσωπικές επιταγές δε γίνονται δεκτές). Εξόφληση σεμιναρίου (175€)  στις 16/05/2011.  
 3. Μετά την κατάθεση  επικοινωνήστε τηλεφωνικά με την υπεύθυνη του σεμιναρίου. Στο αντίγραφο του καταθετηρίου να αναγράφεται το όνομα του συμμετέχοντος.
 4. Αποστολή με fax ή με e-mail το   αντίγραφο του  καταθετηρίου.
 5. Ακυρώσεις εγγραφών δε γίνονται δεκτές. Γίνονται δεκτές αντικαταστάσεις ονομάτων.

Διαδικασία επιβεβαίωσης:
Μετά από την παραλαβή του εντύπου εγγραφής και εφόσον γίνει και η κατάθεση θα ακολουθήσει επιβεβαίωση από την γραμματεία του σεμιναρίου τηλεφωνικά ή με  e-mail. Εάν δεν ακολουθήσει επιβεβαίωση εντός 15 ημερών από την ημερομηνία κατάθεσης, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την γραμματεία του σεμιναρίου. Πληροφορίες–Γραμματεία σεμιναρίου:
Κέντρο Ημέρας  Ε.Ε.Π.Α.Α. Παράρτημα  Θεσσαλονίκης, Βερατίου 5, πίσω από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης, τηλ. /fax 2310 241-287 ηλεκτρονική διεύθυνση e-mail:


Εκτύπωση