Ενημερώνοντας τα αδέλφια και τους συμμαθητές παιδιών με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές – Αυτισμό

  Ημερίδα

Στα πλαίσια  της Παγκόσμιας Ημέρας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης  για τον Αυτισμό η Ελληνική Εταιρία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων – Παράρτημα Θεσσαλονίκης διοργανώνει ενημερωτική Ημερίδα με θέμα: «Ενημερώνοντας τα αδέλφια και τους συμμαθητές παιδιών με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές – Αυτισμό» που θα λάβει χώρα στο συνεδριακό κέντρο «Διακονία» τη Κυριακή 3 Απριλίου 2011.  

Ο λόγος που επιλέχθηκε το συγκεκριμένο θέμα είναι το γεγονός ότι οι δύο συγκεκριμένοι πληθυσμοί ( αδέλφια και συμμαθητές)  ζουν καθημερινά με τα παιδιά που παρουσιάζουν Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές, συνυπάρχουν μαζί τους, βιώνουν τις χαρές και τις  δυσκολίες τους, αλλά  σπάνια έχουν την ευκαιρία να  ενημερωθούν για τις ιδιαιτερότητες των αδελφών ή των συμμαθητών τους και ακόμη πιο σπάνια τους δίνετε χρόνος και χώρος για να μιλήσουν για τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους. Σκοπός της Ημερίδας είναι η παρουσίαση των ερευνητικών δεδομένων για τα αδέλφια των παιδιών με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές, η παρουσίαση τεχνικών για την υποστήριξη των αδελφών και των συμμαθητών των παιδιών με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές και η ευαισθητοποίηση των γονέων και των εκπαιδευτικών σε θέματα ενημέρωσης  των αδελφών και των συνομηλίκων. Οι προσκεκλημένοι ομιλητές  είναι πανεπιστημιακοί  δάσκαλοι, κλινικοί και εκπαιδευτικοί με μακρόχρονοι εμπειρία στο θέμα.

Ομιλητές - Συντονιστές: Ε. Μαγαλιού , Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής Σ. Μαυροπούλου, Επίκουρη Καθηγήτρια Τμήματος Ειδικής Αγωγής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Λ. Καρτασίδου, Επίκουρη Καθηγήτρια Τμήματος Εκπαιδευτικής  & Κοινωνικής Πολιτικής, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Μ. Χατζηπανταζή, Συμβουλευτική Ψυχολόγος Ι. Καραγιαννάκη,

Β. Κουτσοκώστα,  Σύμβουλος Ειδικής αγωγής Μ. Παπαδοπούλου, Υφαντουργός,  Αδελφή ατόμου με αυτισμό Μ. Παπαδοπούλου, Εικαστικός,  Αδελφή ατόμου με αυτισμό  Η ημερίδα απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς, ειδικούς ψυχικής υγείας  και στο ευρύ κοινό.

 

Για οποιαδήποτε πληροφορία και συμμετοχή στην Ημερίδα μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα τηλέφωνα του συλλόγου μας 2310-241287 καθημερινά από τις 09:00 π.μ. – 21:00 μ.μ..


Εκτύπωση