Προβλήματα Συμπεριφοράς & Τρόποι Παρέμβασης σε παιδιά με Αυτισμό

Συνεχίζεται με επιτυχία από το Παράρτημα Θεσσαλονίκης ο κύκλος διαλέξεων με στόχο την ενημέρωση των μελών και φίλων με θέματα γύρω από το φάσμα του αυτισμού.  

Αναλυτικότερα η επόμενη διάλεξη είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010 και ώρα 11:30 το πρωί.  Η διάλεξη θα γίνει στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας και Δημιουργικής Απασχόλησης του παραρτήματος, Βερατίου 5 ( πίσω από το Σιδηροδρομικό Σταθμό ).

Ημερομηνία διεξαγωγής σεμιναρίου:
Κυριακή 5 Δεκεμβρίου  2010 Χώρος διεξαγωγής:
Κέντρο Ημέρας Ε.Ε.Π.Α.Α. Θεσσαλονίκης, Βερατίου 5 (πίσω από τον Σιδηρ. Σταθμό Θεσσαλονίκης)  Τηλ.2310 241-287 Ώρες διεξαγωγής σεμιναρίου:
Κυριακή 11:30 π.μ.-17:00 μ.μ.

Περίληψη

Αρκετά άτομα με αυτισμό έχουν προβλήματα συμπεριφοράς.  Άλλα είναι πιο ήπια και έχουν σχέση με ανεπαρκείς συμπεριφορές (π.χ. αποφυγή φυσικής επαφής, μικρή διάρκεια προσοχής) και άλλα πιο σοβαρά (αυτοτραυματισμός, επιθετικότητα). Μια συμπεριφορά για να χαρακτηριστεί πρόβλημα συμπεριφοράς,  θα εξαρτηθεί από τη συχνότητα, τη διάρκεια, την ένταση και την ποιότητά της.
Θα παρουσιαστούν οι αιτίες που μπορεί να οδηγούν το άτομο σε εμφάνιση προβλημάτων συμπεριφοράς και θα συζητηθούν στρατηγικές για την πρόληψη και αντιμετώπιση των αρνητικών συμπεριφορών Το σεμινάριο απευθύνεται σε γονείς και ειδικούς (παιδαγωγούς, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, ψυχολόγους)
     Εισηγήτρια:
Η  κα  Παΐζη  Όλγα είναι ψυχοπαιδαγωγός με εξειδίκευση (master) στις Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές- αυτισμό, Αsperger, από το πανεπιστήμιο του Nottingham στην Αγγλία.  
Έχει μετεκπαίδευση στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική.
Υπήρξε συνεργάτης στο Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο Βορείου  Ελλάδος.      Αποτέλεσε μέλος της επιστημονικής ομάδας εκπόνησης αναλυτικών προγραμμάτων για τον αυτισμό, του παιδαγωγικού ινστιτούτου.  
Έχει παρουσιάσει ποικίλες εισηγήσεις για τον αυτισμό συμμετέχοντας σε ημερίδες και σεμινάρια  Εξειδίκευσης και Επιμόρφωσης εκπαιδευτικών, γονέων και στελεχών ψυχικής υγείας.
Τα τελευταία 15 χρόνια στα πλαίσια του ιδιωτικού τομέα, παρέχει υπηρεσίες ειδικής διαπαιδαγώγησης σε παιδιά με Διάχυτες Αναπτυξιακές  Διαταραχές  και συμβουλευτική στους γονείς και στα αδέλφια τους.

   

Για συμμετοχή:


Κόστος συμμετοχής:

60€  επαγγελματίες & φοιτητές 40 € γονείς Διαδικασία εγγραφής:
1.    Τηλεφωνική κράτηση θέσεως.
2.    Συμπλήρωση του εντύπου εγγραφής και εξόφληση του συνολικού ποσού  (60€  ή 40€)
        έως  15/11/10 στην γραμματεία του Κέντρου Ημέρας.
3.    Ακυρώσεις Εγγραφών δεν γίνονται δεκτές. Γίνονται δεκτές αντικαταστάσεις ονομάτων.

Διαδικασία επιβεβαίωσης:

Με την  εξόφληση στη γραμματεία του Κέντρου Ημέρας,  θα ακολουθήσει και η  επιβεβαίωση.

Πληροφορίες–Γραμματεία σεμιναρίου:
 
Κέντρο Ημέρας Ε.Ε.Π.Α.Α. Θεσσαλονίκης., Βερατίου 5, πίσω από τον Σιδ. Σταθμό Θεσσαλονίκης τηλ./fax 2310 241 287, ηλεκτρονική διεύθυνση  Υπεύθυνη σεμιναρίου:
Παπαδοπούλου Αντιγόνη

Ημέρες & ώρες επικοινωνίας:

Δευτέρα- Τρίτη 08:30.-15:30 Τετάρτη- Πέμπτη 14:00-21:00 Παρασκευή 10:00-15:00


Εκτύπωση