• 2103216550

2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ - Δράσεις Παραρτήματος ΕΕΠΑΑ Θεσσαλονίκης

 

Η ΕΕΠΑΑ Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον δήμο Θεσσαλονίκης και με το ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου, στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό, λαμβάνουν μέρος στην πρωτοβουλία Light it Up Blue, όπως η Autism Europe εφαρμόζει φωτίζoντας μνημεία κάθε πόλης με μπλε χρώμα.

Φέτος φωτίζουμε τις Ομπρέλες (γλυπτό Ζογγολόπουλου), που βρίσκονται στην παραλία Θεσσαλονίκης, δίνοντας ελπίδα και δύναμη στα άτομα με αυτισμό και τις οικογένειες τους, δηλώνοντας την παρουσία μας και την ανάγκη για συμπερίληψη των ατόμων με αυτισμό στην κοινωνία.Η φωταγώγηση θα γίνει στις 07:00 μ.μ.  

eepaa thesnikis.jpg sel 1

 

Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μέσω της Αντιπεριφέρειας Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό, διοργανώνουν για τα παιδιά με αυτισμό και τις οικογένειες τους δωρεάν περιήγηση στα σημαντικότερα μνημεία της πόλης με τα ανοιχτά λεωφορεία της εταιρείας SightSeeing Thessaloniki. Τα μέλη της ΕΕΠΑΑ και φίλοι του Συλλόγου που θέλουν να λάβουν μέρος στη δράση, να δηλώσουν συμμετοχή στον κ. Γεώργιο Ανασιτούδη στο τηλέφωνο 6974667546. Ο χώρος συγκέντρωσης είναι μπροστά στον Λευκό Πύργο στις 10:30. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής λόγω περιορισμένων θέσεων.

eepaa thesnikis 2

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό, τα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΣΕΙΡΙΟΣ» του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων (ΕΕΠΑΑ) - παράρτημα Θεσσαλονίκης σας προσκαλούν στην έκθεση ζωγραφικής με θέμα: «Ζωγραφίζοντας τον Αυτισμό» Η παρουσία σας στη συγκεκριμένη εκδήλωση αποτελεί μια ευκαιρία να προσεγγίσουμε το θέμα του αυτισμού, να βγούμε για λίγο από τον εαυτό μας και να φανταστούμε τον κόσμο από μια άλλη ματιά, αυτή των δημιουργών της κάθε εικαστικής πρότασης. Στην έκθεση θα υπάρχουν έργα από 40 φορείς, σχολεία γενικής και ειδικής αγωγής, ΚΔΑΠ ΚΔΑΠμεΑ καθώς και πολλές ατομικές συμμετοχές. Θα εκτεθούν γύρω στα 300 έργα Η έκθεση θα λειτουργήσει στην αίθουσα Μανώλης Αναγνωστάκης στο Δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης από τις 5:00 μέχρι τις 10:00 μ.μ.

eepaa thesnikis 3


Print