Πρόγραμμα Εκπαίδευσης – Υποστήριξης Γονέων παιδιών με Δ.Α.Φ. (Μέθοδος CYGNΕΤ)

 

Afisa cygnet 2021

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης Cygnet αποτελεί ένα δομημένο πρόγραμμα έξι τρίωρων συναντήσεων με απώτερο στόχο την εκπαίδευση γονέων και φροντιστών ατόμων με ΔΑΦ στην κατανόηση του Αυτιστικού Φάσματος. Ταυτόχρονα λειτουργεί ως τόπος συνάντησης των συμμετεχόντων προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις, εμπειρίες και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των ατόμων με ΔΑΦ όσο και τη δική τους.

Περιεχόμενο προγράμματος:
Το πρόγραμμα εφαρμόζεται από δύο εισηγητές με επίσημη πιστοποίηση από τον Αγγλικό φορέα της Cygnet “Bernando’s” για τη διεξαγωγή του προγράμματος. Περιλαμβάνει 7 (επτά) θεματικές ενότητες με διάρκεια κάθε ενότητας 2,5 - 3 ώρες. Θα πραγματοποιηθούν (7) συναντήσεις γονέων και/ή φροντιστών.  Οι ομάδες δε θα ξεπερνούν τα 12 άτομα. Θα ήταν θεμιτό να παρευρίσκονται και οι δύο γονείς, εφόσον υπάρχει δυνατότητα, ή και ένας φροντιστής του παιδιού (μέγιστος αριθμός για κάθε παιδί 2 άτομα).

Το πρόγραμμα μπορούν να το παρακολουθήσουν γονείς παιδιών με Διάχυτες Αυτιστικού Φάσματος.

Θεματικές ενότητες

  •     Συνεδρία 1    Τι είναι ο Αυτισμός;
  •     Συνεδρία 2    Επικοινωνία ( γιατί και πως επικοινωνούμε)
  •     Συνεδρία 3    Αισθητηριακά Θέματα
  •     Συνεδρία 4    Κατανοώντας τη συμπεριφορά.
  •     Συνεδρία 5    Διαχείριση Συμπεριφοράς
  •     Συνεδρία 6    Ελεύθερη συζήτηση (ύστερα από επιλογή γονέων)
  •     Συνεδρία 7    Eπαναλληπτική συνάντηση    Πραγματοποιείται μετά από 3 μήνες με σκοπό να συζητηθούν απορίες που έχουν προκύψει όλο αυτό το διάστημα καθώς και να συζητηθούν τα αποτελέσματα του προγράμματος όσον αφορά τη διαχείριση των δυσκολιών που έχουν παρουσιαστεί.  

 

Κόστος Συμμετοχής: 

ΔΩΡΕΑΝ για όλες τις συνεδρίες.

 

Πρόγραμμα Σεμιναρίου:

Το πρόγραμμα των συναντήσεων κανονίζεται μετά από επικοινωνία με τους συμμετέχοντες. Η πρώτη θεματική ενότητα θα γίνει την Κυριακή 31/10, ώρα 11:00 π.μ στο ΚΕΠ Δημοτικής Ενότητας Τριανδρίας, Σπύρου Μουστακλή 1, Τριανδρία

 

Συντονιστής Προγράμματος:
    Χουζανάς Παύλος: Εκπαιδευτικός, γονέας ατόμου με αυτισμό. 

Για πληροφορίες ή εκδήλωση ενδιαφέροντος ή εγγραφή θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον συντονιστή του προγράμματος Χουζανά Παύλο στο 6980409550 ή/και μέσω email στο

 

  • Κατά την διάρκεια των συνταντήσεων θα τηρούνται όλα τα έκτακτα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού covid-19.
  • Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε πιστοποιητικό νόσησης, είτε να έχουν μαζί τους αρνητικό τεστ κορονοϊού ( rapid test - τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών ).
  • Σε περίπτωση νέων μέτρων θα μπορούν οι επόμενες συναντήσεις να γίνονται μέσω της πλατφόρμας ZOOM.